Tri krađe, jedno narušavanje javnog reda i mira, jedna prometna...
Piše: R.I. | Objavljeno 6.3.2012 u 15:36.
ZDNews.hr


U protekla 24 sata, na području PU zadarske, evidentirane su krivotvorenje isprava, tri teške krađe i tri krađe te jedno narušavanje javnog reda i mira. Dogodile se jedna prometna nesreća, u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Hvatanje počinitelja nakon počinjenja kaznenog djela

Sinoć, nešto prije ponoći, nakon dojave o izvršenoj provali u prodavaonicu u Ulici Mate Karamana u Zadru, policijski službenici Interventne jedinice policije su, na Bedemima zadarskih pobuna, zatekli dva mladića iz Zadra u dobi od 18 i 21 godinu, kod kojih su našli ukradeno alkoholno piće.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su prethodno provalili vrata prodavaonice iz koje su otuđili bocu Pelinkovca i novčani polog u iznosu od nekoliko stotina kuna. Protiv njih državnom odvjetniku podnijeta je kaznena prijava zbog teške krađe.

Teška krađa

Tijekom proteklog vikenda, u ulici Put Bokanjca u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u Veterinarsku stanicu iz koje je otuđio računalo, DVD player, hranu za životinje i plinsku bocu, u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Krađa

Tijekom proteklog tjedna u ulici Put Rampade u Zadru, nepoznati počinitelj je, s kamiona u vlasništvu 37-godišnjaka, otuđio hidrauličnu pumpu vrijednu nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda, u Uvali Bregdetti u Zadru, nepoznati je počinitelj, otuđio razni alat u vlasništvu 59-godišnjaka iz Zadra, u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Krivotvorenje isprava

Jučer u večernjim satima, u Ulici Bleiburških žrtava u Zadru, policijski službenici zatekli su 43-godišnjaka iz Zadra kako upravlja automobilom Fiat na kojem je imao nepripadajuće registarske pločice. Pločice su mu oduzete a protiv njega državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.



Akcija Vikend

Proteklog vikenda (02., 03. i 04. ožujka) policijski službenici PU zadarske su, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 564 vozila i vozača, a poduzeli su 223 represivne mjere.

- alkotestirano je 160 vozača, od čega je njih 16 bilo pod utjecajem alkohola,
- 4 bez položenog vozačkog ispita,
- 15 bez tehničkog pregleda i registracije,
- 8 u vozilu bez osiguranja,
- 57 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine,
- 3 su postupila suprotno postavljenom prometnom znaku,
- 2 vozača motocikla bez zaštitne kacige

Iz prometa je isključen 21 vozač i 15 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 9 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba zadobila teže, a tri lakše tjelesne ozljede.


U subotu, 03. ožujka, oko 22 sata u Turnju je 43-godišnji vozač, na križanju ceste DC-8 i sporedne ulice, izazvao prometnu nesreću, dok je upravljao osobnim vozilom (ZD) za vrijeme zabrane upravljanja i pod utjecajem alkohola od 2.50 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja akcije Vikend. Protiv njega podnijeti su optužni prijedlozi iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.