Virani predstavili znamenosti svog otoka u Budimpešti na UTAZAS-u 2012
Piše: R.I. | Objavljeno 5.3.2012 u 17:50.
ZDNews.hr

Foto: Općina Vir


U sklopu pojačanog promotivnog djelovanja na važnijim europskim turističkim sajmovima čelnici Općine Vir i virski turistički djelatnici predstavili su turističke potencijale otoka na netom završenom turističkom sajmu „UTAZÁS 2012.“ u Budimpešti. Virsko izaslanstvo predvodili su načelnik Kristijan Kapović i predsjednik Općinskog vijeća Mate Radović, a uz njih su bili potpredsjednici Općinskog vijeća Miroslav Glavan i Veseljko Orlić, te direktor „Vir turizma“ Zdenko Mičić i direktor Turističkog ureda TZO Vir Šime Vučetić. U sklopu sajma, u petak 02. ožujka, održana je posebna prezentacija otoka Vira na kojoj su brojnim posjetiteljima podijeljeni novi turistički promotivni materijali.

Posebnu riječ na prezentaciji imali su načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, direktor općinske tvrtke „Vir turizam“ Zdenko Mičić, te dugogodišnji direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti Marin Skenderović. Kao posebna gošća prezentaciju je pratila i generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Ljiljana Pancirov. Okupljeni na prezentaciji upoznati su s turističkom ponudom otoka Vira, dosadašnjim postignućima, kao i planovima za budući razvoj turizma. Posebno je istaknut velik broj mađarskih gostiju koji odmore provode na Viru, zbog čega je nova promotivna brošura tiskana i na mađarskom jeziku. Čitav program prezentacije upotpunio je nastup klape „Vir“.

Dan ranije, na turističko-ugostiteljskom brodu i restoranu „Spoon“, priređena je posebna večera za prijatelje i suradnike iz Mađarske, te hrvatske dužnosnike u Mađarskoj. Večeri su, među ostalima, nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj Ivan Bandić, gradonačelnik prijateljskog grada Dombóvára Szabó Loránd, zastupnik u mađarskom parlamentu Patay Vilmos, predsjednik hrvatske samouprave u Dombóváru Gábor Varga-Stadler, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti Marin Skenderović, voditelj štanda Hrvatske turističke zajednice Ivo Eškinja, te brojni drugi uzvanici.
Tijekom boravka u Budimpešti Virani su posjetili veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj gdje ih je primio veleposlanik Ivan Bandić. Razgovaralo se o odnosima između Hrvatske i Mađarske, radu veleposlanstva i djelovanju prema hrvatskoj zajednici u Mađarskoj, turističkoj orijentaciji Općine Vir i ulaganjima u turizam, te turističkim očekivanjima i percepciji Hrvatske od strane mađarskih turista.

Četverodnevni međunarodni turistički sajam „UTAZÁS 2012.“ u Budimpešti doživio je ove godine svoje 35. izdanje na kojem je sudjelovalo 456 izlagača iz 22. zemlje Europe i svijeta. Inače, radi se o jednom od najznačajnih europskih turističkih sajmova, koji je ujedno i najveći na području srednjoistočne Europe. Predstavljanje u Mađarskoj ima veliki značaj za virski turizam, posebice ako se zna da su Mađari najbrojniji strani gosti na otoku s više od 11 i pol tisuća dolazaka u 2011. godini i s gotovo 85 tisuća ostvarenih turističkih noćenja. U postotku to iznosi 14,11% od ukupnog udjela u ostvarenim turističkim noćenjima, odnosno i u toj kategoriji svrstava mađarske goste odmah iza domaćih.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.