Sve manje školaraca u produženom boravku
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 5.3.2012 u 17:43.
ZDNews.hr

Foto: Slobodna Dalmacija


Produženi boravak, program kojim je zadarskim osnovnoškolcima omogućeno da u školi ostanu do 17 sati, te za to vrijeme uče, igraju se i ručaju do dolaska roditelja s posla, provodi se u samo tri gradske osnovne škole, iako bi se mogao organizirati u još nekim školama.

- To je apsurdno, zar ima toliko “baka servisa”? Ja ne znam kako bismo funkcionirali bez produženog boravka, jer i ja i suprug radimo do 16 sati i nemamo kome ostaviti dijete kojem nastava završi u 11.30 sati. Ovako je naše dijete u školi pod nadzorom, tamo napiše zadaću, ruča i još se zabavi s drugom djecom, te mi dolazimo po njega oko 16.15 sati – kaže majka djeteta iz OŠ Krune Krstića u Arbanasima.

Većina, međutim, razloge za nedovoljno korištenje vrlo korisne usluge produženog boravka nalazi u njegovoj cijeni, iako Grad Zadar sufinancira program.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.