PIKADO: Jazine 2 i Novi Bokanjac očekivano slavili
Piše: R.I. | Objavljeno 3.3.2012 u 15:55.
ZDNews.hr


Čini mi se kao da sam prije dva dana pisao uvod u premijernu sezonu pikado lige Zadarske Županije a danas objavljujem da je u četvrtak, 01.02.2012. odigrano predposljednje (sedamnaesto) kolo.

Iako je neke ishode ovog kola bilo lako predvidjeti kao što je pobjeda Jazina II protiv Voštarnice (10:6), pa čak i N.Bokanjac-Benkovac (10:6), niti ovog puta nije nedostajalo uzbuđenja i kidanja živaca. Tako je CD iz Zemunika propustio kolo prije kraja osigurati treće mjesto i odigrao je neriješeno (8:8) protiv Zare, a u Sukošanu je gostujući Liberty napokon prekinuo seriju poraza i slavio (7:9) protiv Barbe. Lakše od očekivanog, 3M je s uvjerljivih 11:5 nadigrao Vidikovac a zvijezda večeri ponovo je bio 14-godišnji Josip Iveljić.

Zadnje kolo nam nosi nekoliko neizvjesnih utakmica i pregršt uzbuđenja jer još uvijek nije riješeno pitanje pobjednika a niti trećeg mjesta.

Jazine II u završnicu ulaze s bodom prednosti u odnosu na N.Bokanjac ali igraju u gostima kod vrlo dobre Zare i morati će dati sve od sebe kako u zadnjoj utakmici ne bi izgubili bodove i prvo mjesto. Za to vrijeme N.Bokanjac će, vjerojatno, upisati pobjedu protiv Vošte i čekati rasplet u Terri na Boriku.
CD je zahvaljujući vlastitim pogreškama kompromitirao komodnu situaciju i dozvolio da im se 3M došulja na dva boda zaostatka. U zadnjem kolu CD gostuje u Pablu, kod Vidikovca koji u drugom dijelu prvenstva igraju odlično i kod kuće su upisali sve pobjede osim minimalnog poraza od N.Bokanjca. CD-u jedan bod ne znači ništa, a pobjeda im osigurava pokal za treće mjesto.

Ambicije za treće mjesto ima i 3M koji je napokon proigrao kao ekipa, a u pobjedi protiv Vidikovca mladi Josip Iveljić je ugradio četiri pobjede u isto toliko utakmica. Zadnje kolo 3M ide u goste Libertyju na Bilom Brigu i to će im biti sve samo ne lagana utakmica jer će osim goropadnih domaćina jedno uho sigurno biti uz meč Vidikovac-CD.
Liberty je prekinuo post dugačak četiri kola i zahvaljujući Denisu Paravinji (4:0) i Tomislavu Bašiću (pobjednički bod) odnio puni plijen iz Sukošana. Prije ovog kola Barba je imao teoretske šanse za treće mjesto ali nakon ovog poraza neće moći dalje od šestog mjesta. Liberty također ne može do pobjedničkog trojca ali u zadnjem kolu mogu zamijeniti mjesta s 3M-om ako ih pobijede.

Benkovac je potpuno kompromitirao dobar ulazak u sezonu i potonuo je osmo na mjesto a donekle se mogu iskupiti u posljednjem kolu protiv Barbe i eventualnom pobjedom napredovati za jedno ili dva mjesta.

REZULTATI 17.KOLA:
JAZINE II – VOŠTARNICA 10:6
Jazine II: R.Sturnela 2:2, I.Zubčić 2:2, D.Krizman 4:0, M.Bencun 2:2
Voštarnica: D.Verunica 1:2, Ž.Bušić 1:3, L.Peša 2:2, Š.Karamarko 2:2, D.Dimlić 0:1

Iako je ovo prema najavama pa i položaju na tablici trebao biti zicer kola, dečki s Vošte su dali sve od sebe i izvukli maksimum od sebe ali i protivnika. Odmah na startu motivirani Željko Bušić dovodi goste u vodstvo pobjedom protiv Matea Bencuna. Drugi bod i novo vodstvo od 2:1, gostima donosi Luka Peša u odličnoj prezentaciji protiv Ivana Zubčića. Ipak domaćini stišću gas i uskoro je 5:2 za Jazine. Najbolji pojedinac večeri, Danijel Krizman je neumoljiv i reda protivnike jednog za drugim te je ostvario sve četiri pobjede uz samo jedan izgubljeni set. Tračak nade za goste se ukazuje kod 5:4 nakon pobjeda Dina Verunice protiv Roka Sturnele i Šime Karamarka protiv Matea Bencuna ali Jazine još jednom stišću do presudnih 10:4. Igra nije bila loša ali su na izlazima kiksali i domaći a posebno gosti. U zadnje dvije partije, kad je pitanje pobjednika bilo riješeno, Šime Karamarko i Luka Peša su odigrali neopterećeno i protiv ponajboljeg dvojca lige, Ivana Zubčića i Roka Sturnele, donijeli svojoj momčadi probavljiv poraz. Kad bi dečki s Vošte svaki put igrali ovako, zasigurno ne bi taborili na dnu ljestvice. Sam Ivan Zubčić je na kraju komentirao: „E ovo nam nije trebalo“. U zadnjem kolu, žele li zadržati prvo mjesto i slaviti protiv Zare, ekipa iz Kvarta će ipak morati više pokazati.

3M – VIDIKOVAC 11:5
3M: Mateo Iveljić 3:1, T.Žunić 2:2, J.Iveljić 4:0, T.Frleta 2:0, Marko Iveljić 0:2
Vidikovac: M.Čolak 2:2; I.Matak 2:2, I.Serdarević 0:2, R.Skroče 0:4, N.Dokoza 1:1

Ambicije ekipe 3M s Plovanije rastu iz kola u kolo. Nadali su se i dočekali kiks CD-a i nisu smjeli posrnuti protiv vrlo dobre ekipe Vidikovca. Sam početak pripada gostima jer Marin Čolak u tri seta dobiva najboljeg domaćeg igrača, Matea Iveljića a Ivan Matak, također u tri seta Tomislava Žunića. Ipak za 3M stvar u prvom krugu spašavaju „klinac“ Josip Iveljić protiv Romana Skroče i Toni Frleta sa 2:1 i jednim savršenim bacanjem (171) protiv Ivice Serdarevića. Tada kreće strašna serija domaćih i uskoro je od 1:2, rezultat 9:2 i tri boda su u džepu. Mateo Iveljić i Tomislav Žunić su osvetili jedan drugoga i porazili Ivana Mataka i Marina Čolaka dok je Josip Iveljić bacao u delirij sve nazočne izlascima u šestom krugu protiv I.Serdarevića. Kad se tome doda da R.Skroče nije uspio kapitalizirati odličnu igru i poklonio je partiju T.Frleti, slavlje domaćih je moglo početi. U donekle izmjenjenim sastavima, gosti su ipak uspjeli ublažiti poraz pri čemu je Neven Dokoza dočekao svojih pet minuta i savladao T.Žunića. Veliki dobitak 3M-a je mladi Josip Iveljić koji je bio i najbolji igrač večeri pri čemu je zabilježio sve četiri pobjede.

N.BOKANJAC – BENKOVAC 10:6
N.Bokanjac: N.Barić 2:2, I.Buterin 2:2, Š.Z.Buterin 4:0, Š.G.Buterin 2:2
Benkovac: M.Boban 3:1, N.Majić 3:1, N.Justić 0:4, D.Gal 0:4

S obzirom da je Benkovac prva ekipa koja je porazila N.Bokanjac u ovoj sezoni, domaći su jedva dočekali uzvrat kako bi im se osvetili za taj trenutak slabosti. Iako nisu igrali nezaboravno, domaći igrači su, predvođeni Šimom Z.Buterinom (sve četiri pobjede) bez većih poteškoća savladali Benkovčane. Od početka su uzeli vodstvo u svoje ruke (3:1, 6:2, 8:4) a završni udarac zadao je Nino Barić pobjedivši Nevena Justića za 9:4. Ujednačeni sastav N.Bokanjca je protiv N.Justića i Dule Gala ostvario svih osam pobjeda tako da niti dobre igra gostiju M.Bobana i Nikole Majića (obojca po 3:1) nije puno pomogla Benkovčanima. Odličnom igrom u zadnjim kolima Marijan Boban je preuzeo vodstvo u pojedinačnom učinku igrača u ligi ali što on igra bolje to ga njegovi suigrači slabije prate tako da je Benkovac zadnjih šest kola bez pobjede i sa trećeg mjesta su pali na osmo. Novom Bokanjcu ostaje nada da Zara može u zadnjem kolu iznenaditi Jazine II.

CD Zemunik – ZARA 8:8
CD: M.Šarić 2:2, D.Čanković 2:2, J.Ražov 3:1, D.Paleka 1:2, A.Marušić 0:1
Zara: S.Matulina 0:2, A.Kezić 0:2, Ž.Šarić 2:2, S.Matek 3:1, M.Lacić 3:1

Drama čijeg se scenarija ne bi postidio ni Alfred Hitchcock odigrala se u caffe Baru CD u Zemuniku. Sretni ovim ishodom nisu ni domaćini (nisu osigurali treće mjesto) ni gosti (izgubili šanse za postolje) ali zato sretni mogu biti igrači 3M-a koji su iskoristili ovaj neodlučeni ishod kako bi se primakli CD-u i potpuno pobjegli Zari. Domaćini su odrješito ušli u meč čvrsto uvjereni u svoju pobjedu i vrlo brzo vode 3:1 a uskoro i 6:2. Jedino su Slaven Matek i Marin Lacić uspjevali koliko toliko držati ritam sa odličnim domaćinima. Trenutak dekoncentracije i probuđeni Žeki Šarić kod Zare vraćaju meč u egal (6:5) ali pravi rat živaca tu tek počinje. Cico Čanković podiže rezultat na 8:6 i bod je tu ali to nije dovoljno. Šarić protiv Šarića (Marin protiv Željka) je meč u kojem domaći Šarić radi veliku glupost i umjesto običnog 2 na izlazu gađa 2x1. U dva kruga mu to ne uspjeva (prvi put 20, drugi put 18) i gostujući Šarić to kažnjava. Eto Zare na 8:7. U odličnoj izvedbi između dotad neporaženog Jose Ražova i prvog igrača gostiju Slavena Mateka u trećem setu obojica pružaju vrhunac. Slaven stavlja 140, Joso vraća sa 133 i tako do izlaza. Slaven iz prvog pokušaja ne uspjeva, umjesto 14 pogađa 9 i ostaje mu 5. CD već slavi pobjedu ali Joso Ražov treba izaći sa 40, prva strela 2x1, ostaje 38 i Josin najjači broj, 19. Druga strela ide u 7, ostaje 31 i nema izlaza. Slaven dobija novu šansu ali prva strela završava u felgi. Ipak druga je zabijena posred 5 i bod putuje prema Boriku. Nakon meča, Marin Šarić je sam bio svjesan koju je šansu propustio i odmah se zajedno s ekipom počep pripremati za zadnje kolo i meč protiv Vidikovca kojim će osigurati treće mjesto. Kod Zare ponovo uz Slavena, odličan i Marin Lacić sa tri pobjede.

BARBA – LIBERTY 7:9
Barba: D.Stipčević 2:2, M.Smolić 1:2, J.Jerak 1:3, B.Smolić 2:2, A.Lončar 1:0
Liberty: D.Paravinja 4:0, M.Bašić 2:2, T.Markić 2:2, A.Škarica 0:3, T.Bašić 1:0

Obje momčadi su u silaznoj putanji forme i obje su žarko željele pobjedu kako bi na kraju prvenstva zauzele što bolju poziciju. I jedna i druga momčad su nastupile oslabljene, Barba bez Nika Lončara a Liberty bez I.Pavlovića i I.Ražnjevića. Liberty kreće bolje, Dene Paravinja i Tomislav Markić donose prednost od 2:0 za goste. Uzvraćaju Smolići (Marko i Božo) i nakon prvog kruga rezultat je 2:2. Igra se vrlo izjednačeno, skoro sve partije idu u treći set ali Liberty stalno ima prednost od jednog meča. Tako ide sve do 5:6 kada T.Markić slavi protiv M.Smolića i Liberty vodi 5:7. Osmi bod za goste donosi Dene pobjedom protiv Jure Jeraka. Za domaćine prvi meč u ovoj sezoni igra Antonio Lončar i vraća ima nadu barem za bod pri čemu pobjeđuje Mira Bašića ali i Ekipa sa Bilog Briga ima aduta u rukavu. U igru uvode Tomislava Bašića koji ovoga puta nije pao pod teretom važnosti i nanosi poraz Boži Smoliću za konačnih 9:7 i pobjedu Libertyja. Iako Ivan Pavlović zbog bolesti nije otišao s ekipom na susret, stalno je s njima bio u vezi i jedva je čekao poslati poruku :“Pobjedaaaaaa. Napokon.“

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.