Arheolozi pronašli Isusov grob u Jeruzalemu?
Piše: DalmacijaNews.com | Objavljeno 3.3.2012 u 15:20.
ZDNews.hr


Potraga za starokršćanskim relikvijama možda je dosegla svoj vrhunac pronalaskom dvojce istraživača koji tvrde da su u kripti u Jeruzalemu otkrili sarkofag iz 1. stoljeća u kojemu je bio pokopan Isus Krist.

- Bili smo u totalnoj nevjerici, no dokazi su bili pred nama - rekao je James Tabor, jedan od voditelja istraživanja jeruzalemskog podzemlja.

Naime, istraživači James Tabor i Simcha Jacobovici dobili su dozvolu da pomoću robota s kamerom istraže arheološku lokaciju na kojoj je 80-tih godina prošlog stoljeća, na zahtjev ortodoksnih Židova, izgrađena zgrada.

Snimanjem kripti koje su smatrane Isusovom obiteljskom grobnicom otkriveni je sarkofag koji na poklopcu ima stari grčki natpis koji počinje ovim riječima: "Božanski Jahve ustani, ustani" ili "Božanski Jahve je ustao na Sveto mjesto", javlja Metro-portal.

Arheolozi su također pronašli sarkofag na kojemu je bio crtež ribe sa štapom u ustima, i vjeruju da to ima veze s pričom o Joni i kitu koja inače u Bibliji simbolizira uskrsnuće.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.