A1 LIGA
Zadar velikim preokretom svladao Splićane
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 2.3.2012 u 20:42.
U prvoj utakmici 19. kola A-1 lige Zadrani su u velikom derbiju na Višnjiku svladali Split 90:78 i zadržali prvo mjesto na ljestvici. Susret je odlučila zadarska serija 19-4 na kraju treće i početku četvrte četvrtine.
ZDNews.hr

Goran Vrbanc


Split je na Višnjiku kontrolirao igru i rezultat 28 minuta, no bodovi su ostali lideru A-1 lige. Momčadi Aleša Pipana dovoljno je bilo tek nešto više od jedne cijele četvrtine da ostvare pobjedu nad najvećim rivalom. Konačnih +12 pred nekih 2000 gledatelja je identična razlika s koliko je Split slavio na Gripama u prvom dijelu prvenstva, no malo je vjerojatno da će u preostala tri kola Žuti uspjeti dostići Zadrane na ljestvici.

Splićani su uz šest poena Nikole Vujčića poveli 8:2, a potom su uz pomoć Babića i Subotića gosti došli do prednosti 20:8 nakon samo šest i pol minuta igre. Zadrane je malo razdrmao Ante Krapić koji je sa svojih pet poena u završnici četvrtine smanjio na 24:17. Ali podatak da je Krapić sa svojih 7 poena bio najefikasniji igrač Zadra u prvom poluvremenu, kao i to da su ubacili samo jednu tricu, dovoljno govori o nemoći domaćih, odnosno kontroli utakmice Žutih.

I s Vujčićem na klupi, sportski direktor je ubacio 10 poena u prvoj četvrtini, Splićani su početkom druge dionice otišli na 33:21, a potom uz još šest Vujinih koševa na odmor otišao s prednošću 45:35.

Zadar od -13 do +10

U nastavku su Delaš i Zadnik malo povukli domaće, no svoju dominaciju nastavio je Vujčić koji je ubacio 9 od prvih 17 splitskih poena pa je prednost gostiju narasla i na 53:40. Ipak, domaći se približavaju na krilima Vrbanca i Zadnika, a onda preko Vrbanca i Vrkića zaključuju dionicu s parcijalnih 11-4 za 66:66 s koliko se ušlo u posljednjih 10 minuta. Potom na samom početku četvrte četvrtine dolaze i do prvog vodstva koje serijom 8-0 iznosi 74:66, ubrzo i 78:68.

Vujčić i Filipović su se pobrinuli da se u posljednjih pet minuta uđe sa 78:73, ali u naredna dva napada su gosti propustili dodatno smanjiti prednost preko Sobina i Filipovića, da bi Vrkić tricom donio Zadru 83:74. Izgubljena lopta Delaša i nesportska Vrkića nakratko je vratila Žute u život 2:30 prije kraja, ali nakon bacanja Subotića tricu promašuje Vujčić. Na drugoj strani Kaštropil zabija koš-faul te osigurava domaćinu pobjedu.

Na kraju je Kaštropil završio s 9 koševa, kao i Zadnik, a dvoznamenkasti u pobjedi bili su Vrkić s 18, Vrbanc sa 16 te Delaš s 12 poena. Kod gostiju je Vujčić ubacio 30, a Babić i Subotić su imali svaki po 14.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.