Liverpool slavi Liga kup kao Ligu prvaka: Pogledajte euforiju Redsa na Wembleyju
Piše: Index.hr | Objavljeno 27.2.2012 u 14:49.
ZDNews.hr


NIŠTA Liverpool nije osvojio već šest godina, od trijumfa u FA Kupu 2006. pobjedom nad West Hamom, kada je do trofeja došao također nakon izvođenja penala, jer je utakmica završila 3:3.

Tu nije kraj poveznicama s pobjedom u Liga kupu, jer Redsi su taj Kup podigli u gradu jučerašnjeg protivnika - Cardiffu, zamjenskoj lokaciji odigravanja kultnog natjecanja dok je stari Wembley bio srušen, a novi u gradnji.



Liverpool je jedva iščupanom pobjedom nad velškim drugoligašem potvrdio da je najuspješniji sudionik u 52 godine dugoj povijesti ovog natjecanja, ali naravno da nije to bio razlog oduševljenog slavlja igrača i navijača.

Jednostavno, svi Redsi su se zaželjeli "bilo kakvog" trofeja, jer navijači već zaboravljaju kako je vidjeti igrače njihovog kluba kako podižu "kantu" iznad glave, što je za klub koji ima 18 naslova prvaka Engleske i pet prvaka Europe, pravo poniženje.

Kada već ne mogu biti prvaci zbog Uniteda, Chelseaja, Cityja, ali i katastrofalnih odluka pri kupnju skupih pojačanja, delirično su se utješili pobjedom u najmanje uglednom engleskom natjecanju.



Kao što prvaci nisu bili već 21 godinu, tako neće biti ni ove, u Europi ni ne igraju, pa su im kao jedina radost i šansa ostali engleski kupovi (u FA kupu su došli do četvrtfinala gdje ih čeka Stoke). Na prvom meču koji je Liverpool igrao na novom Wembleyu bilo je 90 tisuća gledatelja, od kojih je barem 50 tisuća bilo navijača Liverpoola.

Oni su, kao i igrači, pobjedu u natjecanju u kojem svi engleski velikani igraju s "B" momčadima i mladim igračima, proslavili burno i oduševljeno, jer najvažnije je da je trofejni post prekinut.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.