U luke na području Zadarske županije uloženo 220 milijuna kuna
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 23.2.2012 u 13:55.
ZDNews.hr

Slobodna Dalmacija


U zadnjih šest godina, otkad traju intenzivni radovi na obnavljanju pomorske infrastrukture, dakle pristaništa i pomorske prolaze, na području Zadarske županije u ove je projekte uloženo 220 milijuna kuna.

Županijska lučka uprava, zajedno s Ministarstvom mora, realizirala je najveći dio tih poslova tako da su na zadarskim otocima obnovljena sva pristaništa, a na obali jedini veći zahvat jest obnova obale u Biogradu, koja počinje ove godine.

U razdoblju od 2005. godine izgrađen je trajektni pristan Krijal na Premudi (16,7 milijuna kuna), luka Kosirača na Istu (9,6), luka Bršanj na Ižu (4,6), luka Komaševa također u Malom Ižu (2), nova trajektna luka Olib (10), produženje gata u luci Sestrunj (2), trajektna luka Zverinac (10,6), trajektna luka Mala Rava (10,5), uređenje mula u Silbi (2,4), novi gat za ribarske brodove u Kukljici (6,5), dogradnja putničke luke Vela Rava (5), dogradnja luke Starigrad Paklenica (5), nova luka Rivanj (8,2), dogradnja trajektne luke Preko (21,5) i prošle godine dovršena sanacija luke Poljana (11,5).

Lučka infrastruktura uređivala se i dijelom kreditima Europske investicijske banke, na taj je način uz sredstva iz državnog proračuna sanirana obala u Novigradu, lukobran u Privlaci, pristan u Zapuntelu, izgrađena ribarska luka u Kalima (12,8 milijuna kuna)...

Po stanju uređenosti pomorske infrastrukture, Zadarska županija je sada među najboljima u Hrvatskoj.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.