PIKADO
Barba propustio pobjedu u 'kvartu'
Piše: R.I. | Objavljeno 21.2.2012 u 1:21.
ZDNews.hr


U četvrtak, 16.02.2012. odigrano je petnaesto kolo pikado lige Zadarske Županije a dogodilo se nekoliko zanimljivosti vrijednih spomena. U prvom redu, Jazine II su zadržale vrh tablice ali su uz puno muke pa i sreće iščupali bod (8:8) protiv Sukošanskog Barbe. Gosti imaju za čim žaliti jer su ispustili vodstvo od 6:1, pa i 8:6. Osvojenim bodom Barba se probio na četvrto mjesto. Susjedski derbi, CD-Benkovac zasluženo je pripao dmaćinima sa vrlo uvjerljivih 10:6. Ovim trobodom, Zemunički CD probio se na treće mjesto dok je Benkovac sa četvrtog posrnuo na šesto. U čudnoj utakmici gdje je Liberty furiozno počeo ipak je završilo prema očekivanju, N.Bokanjac je slavio sa (pre)viskoih 11:5 i zadržao šanse za prvo mjesto a Liberty je skliznuo sa trećeg na peto. U Pablu je Vidikovac potvrdio dobru formu koja ga drži u drugom dijelu te je slavio protiv favorizirane momčadi Zare sa 9:7. Vidikovcu je ovo osmi osvojeni bod u drugom dijelu ali za sada su još na osmom mjestu. U odnosu na prošlo kolo Zara je pala za jednu stepenicu i sada je sedma. Možda i najljepša priča ovog kola ispričana je na Plovaniji u caffe baru 3M u kojoj je debitirao Josip Iveljić (14 godina) i ostvario sve tri pobjede. U susretu 3M-a i Voštarnice pobjedu i tri boda upisali su domaći (9:7).

Najveću korist u ovom kolu izvukli su igrači CD-a iz Zemunika koji su se probili na treće mjesto na kojem žele i završiti prvenstvo. Kad se pogleda raspored do kraja njihove želje mogle bi postati i stvarnost. Jazine II su sačuvale prvo mjesto ali se tek sada vidjelo koliko im nedostaje Roko Sturnela. Šteta da je ekipa Barbe iz Sukošana sredinom prvenstva upala u loš ritam jer ovakvom igrom bi ravnopravno konkurirali za vrh.

REZULTATI 15.KOLA:

NOVI BOKANJAC – LIBERTY 11:5

N.Bokanjac: N.Barić 2:2, I.Buterin 4:0, Š.G.Buterin 3:1, Š.Z.Buterin 2:2

Liberty: I.Ražnjević 0:3, M.Bašić 2:2, D.Paravinja 2:2, I.Pavlović 1:3, T.Markić 0:1
N.Bokanjac se nije predao u borbi za naslov a to su potvrdili i ovom pobjedom nad Libertyjem. Počelo je iznenađenjima, Šime G.Buterin dobiva Ivana Ražnjevića ali Nino Barić gubi od Ivana Pavlovića. Danas izvanredni Ivan Buterin skida Denisa Paravinju ali Liberty uzvraća sa tri pobjede u nizu, dva puta Miro Bašić i jednom Dene Paravinja protiv uspavanog N.Barića i to je 2:4, vodstvo gostiju. U tom trnutku nitko nije mogao predvidjeti da će N.Bokanjac dobiti devet (!!!) partija za redom i potpuno okrenuti ovaj meč u svoju korist. Pomalo nesretan bio je Ivan Pavlović koji je u svakom meču bio blizu ali izlaz ga nije htjeo. Miro Bašić je tijesno izgubio od Šime G.Buterina a Dene Paravinja od Nina Barića i tu je priči bio kraj. Daleko najuvjerljiviji igrač susreta bio je Ivan Buterin koji nije izgubio niti jedan set.

JAZINE II – BARBA 8:8

Jazine II: I.Zubčić 3:1, M.Bencun 3:1, D.Krizman 1:3, M.Kurtin 1:3

Barba: D.Stipčević 3:1, M.Smolić 2:2, N.Lončar 2:2, J.Jerak 1:3

Koliko Jazinama fali Roko Sturnela, najbolje je pokazao ovaj sraz odličnih majstora s obje strane. Možda im Roko nije toliko nedostajao igrački jer Jazine stvarno imaju širok izbor igrača, ali psihološki im je sigurno falio jer je on igrač na kojeg se sa sigurnošću možeš osloniti. Ovako je Mladen Kurtin sam sebi dao priliku pokazati da još uvijek može igrati na visokom nivou a to je i dokazao pobjedom protiv Jure Jeraka. Gosti kreću strašno, još se svi zainteresirani nisu niti smjestili kako treba a Barba vodi usred Kvarta sa 6:1. Marko Smolić i Danijel Stipčević sa po dvije pobjede vuku svoju momčad. Nakon što je Đomla skinuo Juru, te smanjio rezultat na 6:3, Jazine kao da su dobile krila i uskoro je 6:6, nakon pobjede Matea Bencuna protiv D.Stipčevića. Tu uzbuđenja tek počinju, Niki Lončar protiv Danijela Krizmana i Livio protiv Đomle dovode Barbu do vodstva 8:6, na prag velike pobjede. U odličnoj partiji, Marko Smolić ima na konopcima Ivana Zubčić, koji skida 128 ali malo kasno jer je Marku ostalo samo 20 i tri strelice u ruci. Svi znamo kako Marko Smolić buši 20 i čeka se egzekucija ali prva strela završava u 1, ostalo je 19 a druga strela pogađa 2x19 i eto Zubi šanse koju on nije promašio od '96. Nije potrebno napominjati da su Markove strelice završile u ponešto više dijelova. Bod spašava M.Bencun protiv indisponiranog Jure Jeraka koji jednostavno nije mogao doći sebi od šokova prethodne partije.

CD ZEMUNIK – BENKOVAC 10:6

CD: D.Čanković 4:0, M.Šarić 3:1, D.Paleka 1:2, J.Ražov 1:3, A.Marušić 1:0

Benkovac: M.Boban 3:1, N.Majić 0:4, D.Gal 1:3, N.Justić 2:2
Kad su Benkovčani slagali taktiku za pobjedu u ovom meču ni na kraj pameti im nije bilo da će Nikola Majić izgubiti sve četiri utakmice a upravo se to desilo. Utakmica potpuno izjednačena do 6:6. Za Zemunik vuku Cico Čanković i Marin Šarić a za Benkovac Marijan Boban te Neven Justić. Da misle ozbiljno, u zadnjem krugu su pokazali sve što znaju igrači CD-a i zaredalli s četiri pobjede. Redom su slavili Josip Ražov protiv Nikole Majića, Cico protiv Bobana, Šarić protiv Justića i Ante Marušić protiv Dule Gala. S obzirom da CD gostuje kod ekipa sa začelja (Voštarnica i Vidikovac) te su domaćini protiv Zare, nadaju se da će ostati na trećoj poziciji do kraja prvenstva.

3M – VOŠTARNICA 9:7

3M: Mateo Iveljić 4:0, T.Iveljić 1:2, J.Iveljić 3:0, Marko Iveljić 0:1, T.Džaja 0:1, T.Frleta 1:3

Voštarnica: L.Peša 3:1, D.Verunica 2:2, Š.Karamarko 2:2, D.Dimlić 0:4

S obzirom da 3M nema neke velike šanse za uključivanje u borbu za vrh, profesor Frleta je napravio najzad jedan pametan potez i u vatru gurnuo mladog, četrnaestogodišnjeg Josipa Iveljića. Njegov debi bio je savršen, tri utakmice, tri pobjede. Šteta što ga mama nije pustila da sve odigra jer je ipak već bilo kasno. Inače, Josip je u jednom setu završio na crveni bull, a imao je i najbolji izlaz večeri u šestom krugu. Prvo ime susreta, Mateo Iveljić upisao je sve četiri pobjede a jedini koji mu je pružio dostojan otpor, pa čak i imao šansu za pobjedu bio je Luka Peša. Uz jednu pobjedu T.Frlete i T.Iveljića nad Daćom Dimlićem, dovoljno za pobjedu 3M-a protiv Voštarnice. Šteta da je Dino Verunica malo ispao iz forme jer kad on nije pravi onda Vošta teško može učiniti nešto više. Solidan i Šika Karamarko ali treba poraditi na matematici pri izlazima.

VIDIKOVAC – ZARA 9:7

Vidikovac: M.Čolak 4:0, I.Matak 3:1, R.Skroče 1:3, I.Serdarević 1:2, K.Dokoza 0:1

Zara: S.Matek 2:2, M.Lacić 3:1, Ž.Šarić 2:2, A.Kezić 0:3, S.Matulina 0:1

Vrlo intrigantna utakmica, jer Vidikovac se strašno digao u formi a Zara ima odličnog Slavena Mateka i sve boljeg Marina Lacića. Ipak od početka vode domaći s tim da je Marin Čolak pobjedio Slavena i otkinuo važan poen gostima. Utakmica je prelomljena kod 4:3, jer tada Vidikovac radi seriju s kojom se penje na 9:5 a pri tom je Ivan Matak skinuo Slavena Mateka a Marin Čolak Marina Lacića. Ovoga puta su domaćima po pobjedu dodali R.Skroče i I.Serdarević što je bilo dostatno za konačnih 9:7. Slaven se očito malo opustio nakon finala prošlog mastersa i to je dobro koštalo Zaru u ovom susretu. Prvo ime utakmice, Marin Čolak, gostima je prepustio dva seta.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.