Cedevita osvojila prvi Kup
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 17.2.2012 u 1:38.
Uzbudljivo finale pripalo je Cedeviti (74:72) koja je serijom 10:0 početkom zadnje četvrtine preokrenula vodstvo Zagreba i osvojila povijesni prvi trofej
ZDNews.hr

Foto: Index


Košarkaši Cedevite osvojili su prvi trofej u klupskoj povijesti nakon što su u finalu Kupa Krešimira Ćosića u Trnskom svladali Zagreb 74:72. Uzbudljiva repriza prošlogodišnjeg finala prvenstva ovoga je puta otišla na stranu Cedevite, koja je 10:0 serijom u četvrtoj dionici preokrenula vodstvo Zagreba i do kraja prednost sačuvala za povijesni uspjeh.

Zagreb je 50 sekundi prije kraja nakon Kasunovog zakucavanja stigao na - 2 (67:69), ali je istom mjerom odgovorio Vukušić. U sljedećem napadu Zagreb je promašio tricu, a Vukušić slobodnim bacanjima 16 sekundi prije kraja Cedeviti osigurao prvi naslov u klupskoj povijesti. U preostalom vremenu Zagrebaši su brzim prekršajima pokušali preokret, ali su samo uspjeli ublažiti poraz Rančićevom tricom s istekom vremena. U pobjedničkim redovima briljirao je iskusni Smodiš s 27 koševa od čega pet trica. Dobar je bio i Warren (11), dok je kod Zagreba, kojemu je ovo bilo sedmo uzastopno finale Kupa, najefikasniji bio Rančić s 20 koševa. Nakon dva uzastopna Kupa "mravi" su trofej predali gradskom rivalu.

Nervoza i zonska obrana nisu dobra kombinacija, a to su potvrdili i igrači Cedevite, koji su u prve tri minute finala imali čak šest izgubljenih lopti. "Mravi" su to iskoristili za početno vodstvo 6:0. Nervoznoj Cedeviti su trebale tri i pol minute za prve koševe, bravu je "otključao" Warren. To je malo smirilo redove Anzulovićeve momčadi pa je nakon Smodiševog koša u 7. minuti bilo samo + 2 za Zagreb (11:9). Zagreb se potom ponovo odvojio na šest koševa, a zaostatak je sa istekom prve dionice smanjio Princ koji je sirenu preduhitrio tricom sa gotovo devet metara (17:14).


Zagreb je i drugu četvrtinu otvorio bolje i ubrzo stigao do dvoznamenkastog vodstva (28:16) u 14. minuti. Uslijedila je fenomenalna 14:2 serija Cedevite, koju je tri minute prije odlaska na odmor okončao Bilan za prvo izjednačenje na utakmici (30:30). Da "mravi" na odmor ipak odu s prednošču pobrinuo se Markota, koji je u posljednjim trenucima prvoga dijela pospremio odbijanac za 36:34.


Cedevita je prvo vodstvo na utakmicu uzela tek u 25. minuti (49:48), ali je treća dionica ipak otišla na stranu Zagreba (57:53). Ono što se Cedeviti dogodilo na početku susreta, "mravima" se dogodilo na početku posljednje dionice. Gotovo pet minuta su ostali bez koša pa je Anzulovićeva momčad nakon 10:0 serije u 34. minuti pobjegla na + 6 (63:57) i stečenu prednost pametno sačuvala do kraja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.