HRVATSKA
Kriza sve žešća - dobit banaka sve veća
Piše: HRT | Objavljeno 14.2.2012 u 13:26.
ZDNews.hr

foto:ilustracija, badbanksnz.blogspot


Ukupna dobit prije oporezivanja 32 banke u Hrvatskoj u 2011. je iznosila 4,72 milijarde kuna, pokazuju privremeni nerevidirani podaci za banke koje je objavila Hrvatska narodna banka.

U usporedbi s nerevidiranim podacima za 33 banke za 2010. godinu to je povećanje bruto dobiti za 201 milijun kuna ili za 4,4 posto. Uporedba pak s revidiranim podacima za 2010. pokazuje porast ukupne dobiti banaka prije oporezivanja u prošloj godini od 420 milijuna kuna ili za 9,7 posto.

Na sedmom je mjestu po ostvarenoj dobiti prije oporezivanja Hrvatska poštanska banka, u državnom vlasništvu, koja je prošlu godinu završila s bruto dobiti u iznosu od 82,2 milijuna kuna. Hrvatska poštanska banka lani je zabilježila rast aktive za 11,24 posto, na 16,4 milijarde kuna na kraju 2011.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.