PAG
Olujna bura izbacila pola tone ribe i glavatu želvu na obalu
Piše: Dnevnik.hr | Objavljeno 8.2.2012 u 16:12.
ZDNews.hr

Foto: Dnevnik.hr


Mještani Kolana na otoku Pagu zadnja dva dana svjedoče o izbacivanju ribe iz mora, što se događa zbog izrazito jakih udara bure koja puše i do 250 km/h te hladnog mora.
Na obali su pronašli čak 500 kilograma ribe, najviše sipe i arbuna. Neki primjerci ribe teški su i do kilogram i pol. Stanovnici mjesta Kolana kažu kako se pojava izbacivanja ribe iz mora zadnji put dogodila prije 50 godina.

Oluja bura iz mora je kod Posedarja izbacila i 20 kilograma tešku glavatu želvu, vrstu morske kornjače. Stručnjaci iz Pule obaviješteni su u ovom događaju i sutra će stići u Posedarje, a do tada će kornjača biti u sigurnim rukama mještana. Smjestili su je u bazenčić gdje joj mijenjaju vodu i hrane je.

Fotografije ribe koju je bura izbacila na plažu možete vidjeti na Facebook stranici Općine Kolan.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.