Fidel Castro predstavio prva dva sveska svojih sjećanja
Piše: novilist.hr | Objavljeno 5.2.2012 u 14:30.
Djelo je napisano u formi razgovora s novinarkom Katiuskom Blanco
ZDNews.hr


Fidel Castro predstavio je prva dva sveska svojih sjećanja u obliku razgovora s novinarkom Katiuskom Blanco u kojima opisuje svoj život od djetinjstva do 1958., uoči pobjede revolucije, piše u subotu tamošnji tisak.

"Želim iskoristiti ovaj trenutak, jer sjećanje blijedi", rekao je otac kubanske revolucije kojemu je 85 godina, uzvanicima na predstavljanju djela u petak u Kongresnoj palači u Havani, u nazočnosti ministra kulture Abela Prieta, predsjednika Društva književnika i umjetnika Miguela Barneta i Katiuske Blanco.

Djelo je objavljena pod naslovom "Guerrillero del Tiempo" (Ratnik vremena).

U tim razgovorima na tisuću stranica Castro se povjerio Blanco da voli "stare satove, stara zrcala i stare čizme, ali u politici voli samo nove stvari".

Ovi memoari podsjećaju na "Sto sati s Fidelom", knjigu razgovora s francusko-španjolskim novinarom Ignaciom Ramonetom objavljenu koncem 2006., kada se Castro povukao s vlasti zbog teške bolesti i prepustio dužnost bratu, sadašnjem predsjedniku Raulu Castru.

Po brazilskim diplomatskim izvorima, Castro je dva sveska najnovije knjige darovao brazilskoj predsjednici Dilmi Rousseff u prigodi njezina posjeta Kubi prije nekoliko dana.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.