PRVI DANI U NOVOJ SREDINI
Santini sretan što je došao baš u Freiburg
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 2.2.2012 u 13:28.
ZDNews.hr

Arhiva


Prvi dani u novoj sredini su iza Ivana Santinija, najboljeg stijelca polusezone HNL-a i miljenika zadarske publike. Santini je doslovno “5 do 12“ otišao u njemački FC Freiburg na posudbu, o njegovom transferu šutjelo se do zadnjeg dana, a evo što on sam kaže o tome.

- Zadnjim vlakom sam došao u Freiburg, ali moram priznati da je bilo i drugih opcija pa se zato do zadnjeg dana šutjelo o svemu. Iskreno, jako sam sretan što sam došao baš ovdje, pratio sam svakodnevno događanja u Freiburgu preko interneta, a veseli me i činjenica da je stadion kapaciteta 24 000 gledatelja gotovo uvijek pun, što će mi zasigurno biti jedna dodatna motivacija da dam sve od sebe. Sretan sam što ću na ovom travnjaku zaigrati nogomet i pokazati što znam – govori zadovoljno Santini.

Freiburg je trenutno posljednji na bundesligaškoj ljestvici, a Ivan Santini je došao na mjesto njihova najboljeg napadača, senegalca Papissa Dembu Cissea koji je u zimskom prijelaznom roku napustio redove. Iz kluba su izjavili kako su iznimno zadovoljni jer su kompletirali redove prije početka druge polusezone u kojoj im predstoji borba za opstanak, a o novom pojačanju Dirk Dufner, sportski direktor kluba, ima samo riječi hvale.

- Ivan Santini je moćan napadač, jako je brz za svoju visinu, a odličan je u završnici napada. Zadovoljni smo što smo Santinijevim dolaskom kompletirali momčad i sada ćemo učiniti sve kako bismo zadržali prvoligaški status – izjavio je za njemačke medije Dufner.

Dolazak u klub koji se bori za ostanak sigurno je veliki pritisak za svakog mladog igrača koji se tek treba dokazati, no, Santini vjeruje u sebe, a dodaje kako ima i dovoljno iskustva jer je gotovo cijelu svoju karijeru igrao u klubovima koji se bore za ostanak.

- Znam da situacija u klubu nije baš bajna, ali ne bojim se jer se i moj bivši klub bori za ostanak u ligi tako da mi to nije ništa novo. Borba za ostanak je teška, ali mlad sam i spreman, a ukoliko pružim dobre igre i klub izbori ostanak moguće je da mi ponude ugovor što je zasigurno najveći motiv. Bio sam u Inglostadtu pola godine nakon ozljede, ali nismo bili baš dobri pa smo ispali u treću ligu tako da se nadam da sad neću s Freiburgom ispast u drugu ligu – kroz šalu će Santini.


Santini je, možemo slobodno reći, jedan od najvećih miljenika zadarske publike u posljednjih nekoliko godina, a takvu čast nije zaslužio samo dobrim igrama već i uzornim ponašanjem van terena. Na Facebooku u ovim trenucima postoje dvije “grupe“, osnovane od strane zadarskih navijača njemu u čast, koje broje blizu dvije tisuće članova, a Santini se i ovim putem zahvalio zadarskoj publici i Tornadu.

- Nema većeg gušta i zadovoljstva nego krenuti s centra na Stanovima, zabiti gol u prvim minutama, popeti se na Tornadovu tribinu i proslaviti gol s njima. Takvu emociju teško je opisati riječima, a elan koji čovjek dobije u tom trenutku ne može se mjerit s ničim. Još jednom bi zahvalio Tornadu i Zadranima na podršci koju su mi pružili, to neću nikad zaboraviti – sa sjetom je rekao za kraj Santini.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.