Na redu za obnovu su luke Biograd i Jazine
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 30.1.2012 u 10:47.
ZDNews.hr

destinacije.com


Županijska lučka uprava ove godine planira početak obnove nekoliko značajnih objekata. Glavni zahvat trebao bi konačno biti sanacija velog mula u luci Biograd, no kako je riječ o investiciji koja je dva puta veća od godišnjih prihoda ŽLU-a, ovaj je projekt kandidiran preko prijašnjeg Ministarstva mora, odnosno sada Ministarstva pomorstva, za zajam kod Europske investicijske banke.

Procjenjuje se da bi sanacija biogradske rive mogla stajati 15 milijuna kuna (bez PDV-a), a godišnji proračun Lučke uprave je 6,6 milijuna kuna. Na isti način priprema se i dogradnja luke Vrgada, za što će trebati oko četiri milijuna kuna.

U redovnoj djelatnosti ŽLU-a, u suradnji s Gradom Zadrom, kako je naglasio ravnatelj Marinko Slavić, priprema se projekt rekonstrukcije luke u Velom Ižu. Još je značajniji projekt uređenja donjeg dijela luke Jazine, od predjela zgrade zvane Pegla pa sve do istezališta kod Veslačkog kluba.

Na tih 250 metara predviđa se oblaganje obale i popločavanje kamenom. Zasad se pripremaju projekti, a realizacija će uslijediti kad se prikupe sredstva.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.