EKSKLUZIVNI INTERVJU
Olivari sa Šalate: "Dobro sam, sada slijedi tromjesećna rehabilitacija"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 27.1.2012 u 18:36.
" U Zadru su mi doktori rekli da ozljeda nije ozbiljna, no odlučio sam se potražiti drugo mišnjenje u Zagrebu. Nakon što su mi ovdje (u Zagrebu) liječnici rekli kako gležanj treba operirati što prije, pristao sam na operaciju, naravno, sve uz savjetovanje s direktorom Brankom Skročom i trenerom Alešom Pipanom"
ZDNews.hr

Šime Olivari Foto: L.M.


Konačno dobre vijesti iz Košarkaškog kluba Zadar. Zadarski košarkaš Šime Olivari uspješno je operiran u KBC Zagreb na Šalati. Podsjetimo, Šime je proteklih mjeseci muku mučio s ozljedom desnog gležnja. A da je ozljeda nije bila uobičajena, potvrdio nam je i sam Olivari koji kaže kako se oteklina vračala svaka večeri nakon završenog treninga. Liječnici u Zadru su mu rekli kako ne mora operirati gležanj, suprotno od liječnika u Zagrebu koji su mu preporučili što hitniji kiruški zahvat.

- Nešto nije bilo u redu s desnim zglobom. Nakon normalno odrađenog treninga ili utakmice, oteklina bi se vraćala i tako u nedogled. Dnevno sam trošio velike količine leda kako bi smanjio 'otok', no uvijek se vraćao. U Zadru su mi doktori rekli da ozljeda nije ozbiljna, no odlučio sam se potražiti drugo mišnjenje u Zagrebu. Nakon što su mi ovdje (u Zagrebu) liječnici rekli kako gležanj treba operirati što prije, pristao sam na operaciju, naravno, sve uz savjetovanje s direktorom Brankom Skročom i trenerom Alešom Pipanom.

Nakon dolaska u Zagreb, uslijedila je operacija koju je izveo dr. Ivan Bojanić iz KBC Zagreb na Šalati.
- Operirao me dr. Bojanić. Sama operacija trajala je nešto manje od sat vremena. Ovo je bila ujedno i moja prva operacija, a bila je neobična iz razloga što sam dobio nekoliko injekcija u leđa nakon čega mi je utrnuo donji dio tijela. Za vrijeme operacije bio sam pri svjesti, ali nisam ništa osjećao. Dosta je čudan osjećaj kad ti netko kopa po tijelu, a ti si pri svjesti i ništa ne osjećaš. Ne znam kako to opisati. Jedno vrlo neobično iskustvo rekao bih. Ali, Bogu hvala, prognoze su dobre i sad slijedi oporavak.

'Ne fali mi pažnje, tu su mi prijatelji i djevojka. U stalnom sam kontaktu sa suigračima iz Zadra'

- Čim je operacija završila, posjetila me djevojka s nekoliko prijatelja. Stalno se čujem s našim kapetanom Ivom Ivanovom i Ivicom Radićem. U stalnom kontaktu sam i s fizioterapeutom Mladenom Babićem. Sve u svemu, pažnje mi ne fali. Ovdje imam i dobro osoblje, a sutra (subota) krećem put Zadra. Kako stvari stoje, po mene bi automobilom trebao doći netko iz kluba.

'Bit ću spreman za tri mjeseca. Teško je za očekivati da ću zaigrati za Zadar do kraja sezone'

- Teško je za očekivati da ću u ovoj sezoni zaigrati za Zadar, možda nešto na kraju doigravanja, ali vrlo teško. Više ne nego da. Što se cijele priče oko ozljede tiče, mišljenja sam da je bolje da sam ovo sad riješio, jednom zauvjek, pa ću u novu sezonu ući potpuno spreman ako oporavak prođe onako kako smo zamislisli. Trenutno nosim longetu i moram čekati neko vrijeme dok rana ne zaraste. Nakon toga započet ćemo s procesom rehabilitacij. Radit ćemo postepeno, a za neka tri mjeseca, otprilike, trebao bih početi raditi pod potpunim opterećenjem - za kraj će Olivari kojemu želimo puno sreće i naravno, što brži i uspješniji oporavak.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.