Skandalozna izjava srpskog ministra policije: Ne ponašajte se kao Hrvati!
Piše: Index.hr | Objavljeno 26.1.2012 u 20:08.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


IVICA DAČIĆ, srpski ministar unutarnjih poslova, na krajnje čudan način je "apelirao" da se po Srbiji ne napadaju hrvatski navijači: Tako što je poručio domaćim navijačima da se ne ponašaju kao Hrvati, koji napadaju srpske navijače.

"Napadi na hrvatske navijače u Srbiji su nedopustivi incidenti koji narušavaju ugled Srbije i ne treba da se ponašamo kao oni, kada naši odu tamo", rekao je Dačić novinarima.

Cinizam prvog pendreka Srbije: Hrvatima dijeli lekcije o huliganizmu, dok po Srbiji gore hrvatski automobili i "pucaju" hrvatske glave

Naravno da napade na državljane Srbije i njihovu imovinu, koji se doista i događaju kada oni u Hrvatsku dolaze u posjete rodbini ili turistički, treba žestoko osuditi i primjereno kazniti, ali činjenica je, da su kako vrijeme odmiče, ti napadi evidentno sve rjeđi.

S druge strane, ovih dana svjedočimo neviđenoj eskalaciji brutalnog nasilja prema brojnim hrvatskim državljanima na teritoriju Srbije, koji po Novom Sadu i Vojvodini "provociraju" registarskim oznakama i dresovima s kockastim dezenom.

Dačić je odlučio skrenuti pažnju s očigledne krivnje i nemogućnosti pripadnika njegovog resora da jamče sigurnost građanima Hrvatske na teritoriju Srbije, pa sramotu zbog premlaćivanja i izbadanja hrvatskih navijača, paleži i kamenovanja njihovih automobila, "pere" pozivajući srpske huligane da se ne ponašaju kao Hrvati!

Tko se brine o sigurnosti Hrvata u Srbiji? Miloševićev nasljednik i glasnogovornik

Ivica Dačić, osim što je prvi čovjek srpskog MUP-a, je i predsjednik Socijalističke partije Srbije, stranke koju je osnovao i 20 godina vodio "vožd" Slobodan Milošević, kojeg doista "nije potrebno bliže predstavljati". Međutim, vrijedi podsjetiti na politički životopis Ivice Dačića, nasljednika ratnog zločinca i začetnika ratova na području bivše Jugoslavije, koji je od rane mladosti (24 godine) i samog osnutka stranke (1990.) bio osoba od Miloševićevog posebnog povjerenja.

Bio je prvi predsjednik mladih socijalista Beograda 1990. U vrijeme Miloševićeve nedodirljivosti (1992. - 2000.) i svih ratova koje je pokrenuo i izgubio, a Srbiju doveo preko ruba propasti i međunarodne izolacije, Dačić je glasnogovornik njegove vladajuće Socijalističke partije Srbije. Nakon Miloševićevog pada i uhićenja, preuzeo je najodgovornije funkcije u stranci, a za predsjednika SPS-a izabran je 2006.

Od Slobinog pada do danas, Dačić i SPS prilično su uspješno redizajnirali imidž, pa se stranka danas prodaje kao moderna ljevičarska partija koja privlači mlade urbane ljude, a Dačić se od omladinca i portparola ratnog zločinca i jednog od posljednjih svjetskih diktatora, pretvorio u člana Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.