STRAVA U PRIDRAZI
Ubio oca sjekirom što mu je treće ubojstvo u "karijeri"
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 25.1.2012 u 11:52.
ZDNews.hr

rtl.hr


U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom s novigradskog područja kojeg se sumnjiči da je noćas oko 1 sat u obiteljskoj kući u Pridrazi, u općini Novigrad, ubio svog 62-godišnjeg oca.

Neslužbeno doznajemo da se radi o Stanku Čulini kojeg je, pretpostavlja se, ubio sin Vladimir, već dobro poznat institucijama zbog ubojstva dva poznanika. Naime, ubojica je 1998. godine u Splitu iz pištolja ranio dilera Maria Zulina, no, dokazalo se da pri učinjenju inkriminirajućeg djela nije bio ubrojiv pa se ubrzo našao na slobodi. Samo 9 mjeseci nakon ranjavanja ubio je dva dilera, Roberta Širinića zvanog Šime Japanac i Davora Sablića zvanog Sablja, pucajući im iz pištolja u glavu, a sve to zato jer su mu bratu prodavali heroin. Poslije tog događaja je cijela ekipa neuropsihijatara, u sastavu dr. Borben Uglešić, dr. Ivan Urlić i dr. Goran Dodig, vještačila optuženoga, a rezultati ekipne neurospihijatrijske analize su pokazali kako je Čulina dvostruko ubojstvo napravio kao - smanjeno ubrojiva osoba.

Dosadašnjim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 41-godišnjak, u dnevnoj sobi u kući, sjekirom napao oca i izudarao ga po glavi pri čemu mu je nanio smrtonosne ozljede. Nakon ovoga muškarac je telefonom sam prijavio događaj, a izvor iz Pridrage nam je rekao da je ubojica hladnokrvno odšetao do susjeda i pitao može li se poslužiti telefonom kako bi prijavio ubojstvo. Čuline su inače živjeli u Splitu, a u Pridragu su dolazili povremeno.

Očevidom na mjestu događaja rukovodio je zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

Danas tijekom poslijepodneva 41-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstva.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.