33.5 milijuna kuna potraživanja i milijun "keša" Grad će izdvojit za preoblikovanje KK Zadar
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 24.1.2012 u 21:22.
ZDNews.hr

Arhiva


Gradonačelnik Zvonimir Vrančić iznijet će Prijedlog odluke o sudjelovanju Grada Zadra u postupku preoblikovanja Košarkaškog kluba Zadar u sportsko dioničko društvo. Naime, prema Vrančićevoj inicijativi, Upravni odbor za kulturu i sport Grada Zadra izradio je prijedlog o kojem će se raspravljati na sjednici Gradskog vijeća zakazanoj u četvrtak. Obzirom na praksu po kojoj prijedlozi gradonačelnika na Gradskom vijeću prolaze bez poteškoća, za očekivati je da će se sve što je naznačeno u prijedlogu na kraju i prihvatiti.

Ukratko, ukoliko prijedlog prođe Grad Zadar će kao ulog u budućem športskom dioničkom društvu prenijeti dug kluba prema Ministarstvu financija, koji iznosi nešto više od 31,2 milijun kuna, te dug kluba prema Gradu, koji se odnosi na komunalnu naknadu, a iznosi nešto više od 2,2 milijuna kuna. Iz toga proizlazi da bi Grad imao u svom vlasništvu, naravno u dionicama, nešto više od 33 i pol milijuna kuna, te bi postao većinski vlasnik kluba obzirom na ukupnu vrijednost temeljnog kapitala KK Zadar koji prema procjenama iznosi oko 50 milijuna kuna.

Nadalje, u temeljni kapital ulazi i dvorana Jazine, a Grad treba zaključiti ugovor o davanju prava korištenja dvorane Jazine bez naknade na rok od 30 godina. Kada sve to bude gotovo, klub će uputiti poziv na upis i uplatu dionica u četiri kruga, a postoji mogućnost i još jednog dodatnog kruga kada se dionice mogu uplatiti i zamjenom potraživanja vjerovnika za ulog u š.d.d.-u. Između ostalog, Grad će, baš kao i u slučaju NK Zadar, sudjelovati u kupovini dionica u vrijednosti od milijun kuna,što je i najmanji mogući iznos, kako bi pomogao u preoblikovanju KK Zadar, kao i u petom krugu kad će zamijeniti potraživanja za ulog.

Za kraj valja naglasiti da će se sredstva za uplatu dionica u gotovini osigurat u Proračunu Grada za 2012. godinu, a u četvrtom krugu dionice će moći kupovati sve pravne i fizičke osobe kao i članovi sportskih udruga.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.