Projekt Gaženica i dalje vodi ravnatelj Ivica Burić
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 23.1.2012 u 13:18.
ZDNews.hr

marinas.com


Dok radovi na novoj trajektnoj luci Gaženica uspješno napreduju, sve se više vide konture ne samo velikog pristaništa za trajekte nego i ribarska luka, u vođenju ovih značajnih poslova nastupio je mali zastoj.

Umjesto da se do kraja provede procedura izbora novog ravnatelja Lučke uprave Zadar (na natječaj se javilo četiri kandidata), došlo je do ostavke dijela članova Upravnog vijeća.

- Petero koje postavlja Ministarstvo, stavilo je mandate na raspolaganje. Ostala tri člana (predstavnici Zadarske županije, Grada Zadra i same Lučke uprave) su ostala. To je sasvim normalna procedura kod promjene državne vlasti, kaže dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća dr. Živko Kolega.

U Ministarstvu prometa i infrastrukture kažu da se shodno odluci Vlade, očekuje imenovanje novih članova Upravnog vijeća koje bi potom trebalo odlučivati hoće li se novi ravnatelj birati na temelju upravo dovršenog natječaja ili će se raspisivati novi natječaj. Prema tome, ravnatelj Lučke uprave Zadar Ivica Burić i nadalje ostaje na dužnosti i vodi ovu veliku investiciju vrijednu 236 milijuna eura.

U postupku je izbor izvođača radova za završnu fazu - izgradnju pristanišne zgrade i okoliša za što su interes pokazale brojne tvrtke. Ravnatelj Burić je posebno zadovoljan što će već za mjesec dana ribarska luka biti u završnoj fazi radova.

U međuvremenu se očekuje i realizacije najave Vlade da će se provesti postupak pregleda stanja u svim ministarstvima i svih velikih državnih investicija kakva je i Gaženica.

Očekuje se da će ova investicija, budući da je financiraju europske banke, biti spremna za analizu koju je najavio dopredsjednik Vlade Radimir Čačić - tzv. clean start, čisti početak odnosno nastavak i uklapanje u državni proračun.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.