Zadarski ‘Art hotel Kalelarga’ bit će gotov do ljeta
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 19.1.2012 u 11:37.
ZDNews.hr

Slobodna Dalmacija


Skinute su skele sa zgrade budućeg hotela na Kalelargi, zadarskog poduzetnika Jadranka Lisice, koji je vlasnik i hotela “Bastion”, također nastalog temeljitom obnovom i preuređenjem stare zgrade na bedemima.

- Najgore je prošlo, a to je izvedba grubih građevinskih radova koja je bila vrlo komplicirana zbog lokacije hotela u staroj gradskoj jezgri. Sada slijedi žbukanje i unutrašnje uređenje zgrade. Hotel bi trebao biti gotov do ljeta, imat će deset soba, a zvat će se “Art hotel Kalelarga” - kazala je Mladenka Štura, direktorica hotela “Bastion”.

Otkrila nam je ponešto i o uređenju hotela, koji će, kazala je, imati četiri zvjezdice kao i hotel “Bastion”.

- To će biti art hotel, jer ćemo kroz uređenje soba nastojati prikazati Zadar kroz Kalelargu u četiri teme: scenska umjetnost (Kalelarga kao ulica kazališta), pisana riječ u Zadru, trgovi i kavane, te kroz lik bezvremenskog anđela koji će povezivati prostor Kalelarge od crkve.

Gosti koji dođu u te sobe, moći će kroz mnoge priče o Kalelargi, koje nisu isključivo vezane uz određene godine, dobiti jedan emocionalni doživljaj Zadra.

U prizemlju objekta nalazit će se ugostiteljski objekt kao zasebna cjelina koji će imati javnu funkciju i bit će prilagođen dnevnim potrebama Kalelarge, dok će hotel imati na tri kata deset soba, s tim što će jedna od njih biti u samom krovu posebno uređena - kazala je Štura.

Uklanjanjem skela i potpornja koji više nisu potrebni jer je zgrada potpunom obnovom sada potpuno učvršćena, bit će olakšan pješački promet i opskrba tim dijelom Kalelarge.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.