Obilježavanje 'Maslenice': spomenik Tuđmanu u Jasenicama
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 18.1.2012 u 16:55.
ZDNews.hr

Foto: Slobodna Dalmacija


Program obilježavanja 19. obljetnice akcije Maslenica predstavljen je u utorak u Domu Zadarske županije.

Župan Stipe Zrilić naglasio je da se obljetnica prve velike oslobodilačke akcije održava u vrijeme održavanja referenduma za ulazak Hrvatske u EU.

- Mi smo prije 19 godina, kad nismo mogli na miran način dobiti samostalnost, pokazali agresoru kakva je naša snaga, otada više ništa nije bilo isto. A sada smo u prilici da uđemo u zonu bez ratova”, rekao je Zrilić.

Obilježavanje obljetnice osloboditeljske akcije održavat će se u petak, subotu i nedjelju. Prvog dana održat će se predavanje o aktivnostima Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra o novim činjenicama o Domovinskom ratu iz stranih izvora, a navečer je književna večer i prikazivanje dokumentarca “Zadar − Maslenica 1993.“ u Gradskoj loži.

U subotu će, u 16 sati, glavni događaj biti otkrivanje spomenika dr. Franji Tuđmanu u Jasenicama, a u nedjelju će se, osim polaganja vijenaca i tradicionalne mise u crkvi sv. Frane, u Podpragu na Velebitu, održati i memorijalni maraton od Maslenice do Novigrada.

Kamen za spomenik predsjednika Tuđmana dar je Općine Pučišća s Brača, a kip je izradio samuki umjetnik iz Jasenica Martin Šoša.

U planu je da spomenik otkrije Miroslav Tuđman. U Jasenicama se za tu prigodu priprema narodno veselje jer će se označiti i dovršetak vodovodizacije Maslenice, u što je utrošeno 10 milijuna kuna.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.