Vidikovac uzeo bod Jazinama u "Kvartu"
Piše: R.I. | Objavljeno 15.1.2012 u 17:28.
ZDNews.hr


Nakon gotovo mjesec dana pauze nastavljeno je natjecanje utakmicama desetog kola (12.01.2012.) i odmah iznenađenje. Izgleda da se momčad Jazina II malo opustila preko blagdana te su im dečki s Vidikovca otkinuli važne bodove i odigrali 8:8. Bod će ekipi Vidikovca sigurno dati poticaja da što prije uhvate priključak s ostatkom jer kvalitetu za to sigurno imaju.

Ovaj kiks bi trebao probuditi igrače Jazina II jer im je Novi Bokanjac, nakon rutinske pobjede protiv Zare (11:5), sada pobjegao na tri boda razlike. Očito je nedavno održani turnir u „My way-u“ pozitivno utjecao na formu domaćih igrača N.Bokanjca koji su relativno lako pobjedili ponovo oslabljenu Zaru.

Nakon nekoliko slabijih rezultata, Barba iz Sukošana je uspio upisati laganu pobjedu (10:6) protiv fenjeraša Voštarnice i najavio da neće olako odustati od borbe za vrh. Dečki s Voštarnice će ipak morati povremene bljeskove pretvoriti u kontinuirano dobru igru ako žele osvojiti prve bodove ove sezone.

U Zemuniku standardna priča, odlična atmosfera ali propuštena prilika domaćih da se uguraju među vodeći trojac. Ekipa 3M s Plovanije je uzvratila CD-u za poraz u prvom dijelu i s ova tri boda napredovala na sedmo mjesto. Rezultat (5:11) je malo previsok za odnos sanga ovih dviju ekipa.
U derbiju kola caffe bar „Liberty“ je bio pretijesan za sve koji su željeli nazočiti ovom spektaklu. Igrači Benkovca su upoznali čari Biloga Briga i ispraćeni su sa uvjerljivih 11:5 a pri tom je došlo do zamjene mjesta na tablici ovih dviju ekipa. Sada je na trećem mjestu Liberty a na četvrtom Benkovac.

REZULTATI 10.KOLA:

JAZINE II – VIDIKOVAC 8:8

Jazine II: I.Zubčić 3:1, R.Sturnela 2:2, D.Krizman 3:1, M.Bencun 0:2, M.Kurtin 0:2

Vidikovac: I.Matak 4:0, M.Čolak 1:3, R.Skroče 1:3, I.Serdarević 2:2

Kada je u prvom meču Roko Sturnela pobjedio Marina Čolaka, većina gledatelja je pomislila kako će ovo biti još jedna uvjerljiva domaća pobjeda Jazina ali sasvim drugi plan imao je fantastični Ivan Matak koji je naredao svu četvoricu domaćina a veliku podršku dao mu je i sve bolji Ive Serdarević koji je pri rezultatu 4:4 skinuo skalp (iako nije imao puno toga za skinuti) favoriziranom R.Sturneli i najvio iznenađenje. Osmi bod za Vidikovac donosi ponovo I.Serdarević protiv kapetana domaćih Mladena Kurtina ali Danijel Krizman ipak ne dopušta gostima potouno slavlje i pobjeđuje R.Skroču za konačnih 8:8. Ovaj put solidnim I.Zubčiću i D.Krizmanu ostatak ekipe nije dao pravu podršku i Vidikovac zasluženo odnosi veliki bod iz caffe bara „Kvart“.

NOVI BOKANJAC – ZARA 11:5

N.Bokanjac: Z.Brković 1:3, N.Barić 4:0, I.Buterin 4:0, Š.Buterin I 1:2, Š.Buterin II 1:0

Zara: S.Matek 2:2, S.Matulina 2:2, Ž.Šarić 1:3, A.Kezić 0:4

Zara oslabljena neigranjem Marina Lacića još jednom nije uspjela pružiti više od časnog otpora. Kad se tome doda odlična igra Ivan Buterina i Nina Barića, rezultat je više nego realan. Nakon što je u prvom kolu N.Barić protiv Zare izgubio sve četiri utakmice, jedva je dočekao uzvrat i svoj skor na domaćem terenu popravio na nevjerojatnih 18:1. Slaven Matek ovoga puta nije uspio izvući svoju ekipu te je i on pod pritiskom popustio dva puta. Najbolja partija, koja je na neki način i usmjerila ovaj dvoboj, odigrana ju između I.Buterina i S.Mateka. I.Buterin je uz malo sreće, u gotovo izgubljenoj situaciji, izašao sa 123 i doveo svoju momčad u prednost od 5:2. Uz danas neraspoloženog Ž.Šarića sve ostalo je bila rutina za domaće. Kod gostiju je pohvale još zaslužio i S.Matulina koji je očito u usponu forme a slavio je protiv Š.Buterina i Z.Brkovića. Kod domaćih nova pobjeda rezerve Šime Buterina II koji prema prikazanoj igri zaslužuje i češće biti u igri.

CD: D.Čanković 2:2, M.Šarić 2:2, J.Župan 0:2,J.Ražov 0:2,Š.Vicković 0:2, Š.Dražić 1:1

3M: Mateo Iveljić 4:0, T.Žunić 4:0, T.Frleta 2:2, T.Iveljić 1:3

Domaći igrači ulaze mlako u susret i vrlo brzo je rezultat 0:4. Mateo Iveljić i Tomislav Žunić su jednostavno bili predobri za igrače CD-a i bez velikih problema ekipa s Plovanije odlazi na 2:6. Nakon pobjeda D.Čankovića i M.Šarića protiv T.Frlete i T.Iveljića ukazuje se tračak nade za domaće ali oni tada rade katastrofalnu taktičku pogrešku. Na stol stižu fantastične domaće divenice a nakon toga Tomislav Žunić ne gubi. Rezultat se samo podiže do konačnih 5:11 za goste. Bolesni Cico Čanković i povremeni bljeskovi Marina Šarića uz ovaj put rezerviranog Šimu Dražića nisu mogli pokvariti fantastičnu večer Matea Iveljića i T.Žunića kojima su na putu do novog slavlja pomogli T.Frleta sa dvije i T.Iveljić s jednom pobjedom

BARBA – VOŠTARNICA 10:6

Barba: J.Jerak 1:1, M.Smolić 3:1, N.Lončar 2:0, D.Stipčević 3:1, R.Parić 0:2, B.Smolić 1:1

Voštarnica: D.Dimlić 1:3, D.Verunica 1:3, Š.Karamarko 3:1, L.Peša 1:0, A.Batur 0:3

Izgleda da su za vrijeme odmora dečki iz Sukošana ozbiljno shvatili pad forme s kraja prvog dijela i uhvatili se treninga. Jure Jerak je to i nagovjestio osvajanjem četvrtog mjesta na prošlotjednom mastersu a njegov rezultat je povukao i ostatak ekipe. Vrlo brzo je nestalo bilo kakve rezultatske neizvjesnosti jer su Sukošanci lako došli do 10:2. Tada uz malo opuštanja i dvije domaće zamjene, dečki s Voštarnice ublažavaju poraz s četiri zadnje pobjede za konačnih 10:6. Barba je promovirao dva nova igrača koji su osjetili čari ozbiljne utakmice dok kod gostiju pohvale pripadaju jedinom raspoloženom Šimi Karamarku.

LIBERTY – BENKOVAC 11:5

Liberty: D.Paravinja 2:1, I.Pavlović 3:1, I.Ražnjević 3:1, T.Markić 2:1, A.Vrsaljko 1:0, T.Bašić 0:1

Benkovac: M.Boban 4:0, N.Majić 0:4, D.Gal 0:4, R.Pilipović 1:2, J.Fuzul 0:1

Na Bilom Brigu je odigran derbi kola i pred velikim brojem gledatelja Liberty je ostvario uvjerljivu pobjedu. Iz Benkovca jedino je M.Boban bio raspoložen za igru i slavio je sva četiri puta iako su šanse za pobjedu protiv njega propustili I.Pavlović i D.Paravinja. Sve ostalo u znaku domaćina a posebno treba istaknuti povratnika Tomislava Markića – Glišu koji je jedva čekao svoj debi i odigrao sasvim solidno. Najbolja partija bila je odmah na otvaranju kada u trećem setu I.Ražnjević stavlja dva puta po 100 poena ali ostaje iznad 200 jer M.Boban serijom 180 i 134 izlazi u petom krugu. Koliki je bio interes za ovu utakmicu govori i podatak da je 10 kg pečene vratine nestalo u svega nekoliko minuta.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.