TREĆI MASTERS SEZONE 2011/12 ZADARSKE ŽUPANIJE
FOTO - Marijan Boban osvojio masters u My Wayu
Piše: Hrvoje Bajlo / R.I. | Objavljeno 9.1.2012 u 17:09.
Trojac prvoplasiranih je uz gomilu bodova za nagradu dobio i prekrasne staklene plakete koje je izradio upravo osvajač jednog od njih, Ivan Buterin.
ZDNews.hr

Pobjednik turnira Marijan Boban (Benkovac) / Foto: Arhiva


Na trećem iz serije masters turnira u pojedinačnoj konkurenciji, u caffe baru „My way“ na Putu Nina, održanom u subotu, 07. Siječnja 2012. u konkurenciji 38 igrača, premoćno je slavio Marijan Boban (Benkovac) koji je ovom pobjedom ostavio najbližeg konkurenta Ivana Zubčića 40 bodova iza sebe u ukupnom poretku. Marijan Boban je zabilježio sedam čistih pobjeda, bez poraza, uz gubitak od samo četiri seta. Moglo bi se reći treća – sreća jer je Marijan Boban u sva tri ovosezonska mastersa igrao finale i napokon stigao do prve pobjede.

Potpuno zasluženo u velikom finalu suprotstavio mu se domaći igrač Ivan Buterin (N.Bokanjac) koji je i poveo sa 1:0 ali je M.Boban smogao dovoljno snage i koncentracije te u uzbudljivom finišu ipak slomio njegov otpor i u odličnoj atmosferi caffe bara „My way“ proslavio pobjedu. Treće mjesto i samo mali korak do velikog finala osvojio je Danijel Krizman (Jazine II) koji je ujedno i najveće iznenađenje ovog turnira ali samo za one koji ga do večeras nisu upoznali. U vrlo izjednačenom susretu za ulazak u veliko finale, pokleknuo je pred uspjehom karijere i dopustio Ivanu Buterinu povratak u meč i pobjedu.

Trojac prvoplasiranih je uz gomilu bodova za nagradu dobio i prekrasne staklene plakete koje je izradio upravo osvajač jednog od njih, Ivan Buterin.

Četvrto mjesto osvojio je Jure Jerak (Barba) koji je, iako bolestan, došao do najboljeg rezultata ove sezone i pri tom napustio igru na svoj standardni 20 i spustio se na 19. Možda je to formula i za slijedeće turnire. Peto i šesto mjesto podijelili su Roko Sturnela (Jazine II) i ugodno iznenađenje Ivan Ražnjević (Liberty), a sedmo i osmo Ivan Zubčić (Jazine II) i još jedno ugodno iznenađenje Ivica Serdarević (Vidikovac).

Ivan Zubčić nije uspio ponoviti dobru formu iz Benkovca i sada zauzima drugo mjesto na masters listi. Prvo je poražen od Ivana Buterina u prekrasnoj partiji u kojoj je Ivan Buterin zaslužio čestitke za izlaz sa 128. Nakon toga pobijedio ga je i klupski suigrač Roko Sturnela, koji je zadržao treće mjesto ukupnog poretka. Najveći skok napravio je Danijel Krizman koji je odigrao odličan turnir i popeo se na sedmo mjesto poretka za masters.

Za pohvalu je i ekipa iz Sv.Filipa i Jakova te dečki iz Dikla koji su se prvi put priključili ovoj seriji i zabilježili nekoliko lijepih pobjeda. Nekoliko renomiranih igrača je trenutno van forme i nisu ostvarili očekivane rezultate kao npr Slaven Matek i Marko Smolić (dioba 25.mjesta), Toni Frleta (33) pa i Marin Šarić (17) ali uskoro (28.02.2012.) će na turniru u caffe baru „Liberty“ na Bilom Brigu imati šanse pokazati da je to samo bio loš dan.

slijedeći turnir iz masters serije Zadarske županije trebao bi biti na Bilom Brigu u caffe baru „Liberty“ 28.01.2012. a nakon toga na red dolazi caffe bar „Tera“ na Boriku, 11.02.2012.

Prije toga, nastavljamo s redovnim desetim kolom županijske lige (četvrtak, 12.01.2012.) a u međuvremenu nas očekuje i hrvatski masters turnir u Benkovcu (21.01.2012.).

S obzirom na veliki interes u vezi odigravanja pojedinačnih turnira, vodstvo saveza je predložilo da se na završnom mastersu sezone umjesto predviđenih osam igrača nađe 16 igrača a to daje šansu onima koji su do sada manje igrali ili nisu bili u formi da uhvate priključak sa vodećima.

FOTOGALERIJA











Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.