ZAVRŠNICA KUPA KREŠIMIRA ĆOSIĆA
Skroče: Podržavamo ideju o kandidaturi Zadra, no Upravni odbor mora donijeti konačnu odluku
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 2.1.2012 u 19:46.
ZDNews.hr

Branko Skroče Foto: Arhiva


Prvo treba vidjeti financijsku stranu cijele priče

- Načelno smo zainteresirani za tu ideju, no moramo vidjeti financijsku stranu cijele priče. Ako bi imali financijskih uvjeta da HKS-u ponudimo završnicu Kupa, onda bi se kandidirali. Za to treba pričekati nekoliko dana, voljeli bi smo da to možemo financijski podnijeti, no morat ćemo vidjeti što HKS misli o svemu i kako oni 'dišu' na sve to. Pazite, prije svega moramo doznati detalje cijele financijske konstrukcije. Tu su suci i mnogobrojni ostali troškovi. Kažem, bit ćemo pametniji za nekoliko dana kada ova tema prođe Upravni odbor - kazao je predjednik KK Zadar, Edvin Šimunov za ZDNews o možebitnoj kandidaturi Zadra za domaćinstvo završnice Kupa Krešimira Ćosića.
Prema svemu sudeći, završnica Kupa Krešimira Ćosića trebala bi se odigrati u Zadru, potvrdio je ovo u razgovoru za ZDNews sportski direktor KK Zadar, Branko Skroče. No, Uprava Zadra s dozom rezerve uzela je cijelu ideju oko kandidature zbog, kako predsjednik kluba Edvin Šimunov kaže, teške financijske situacije. Tako će ideja i Zadrovoj kandidaturi za domaćinstvo prvo morati proći Upravni odbor, nakon čega će javnost znati da li je klub spreman za kandidaturu.

- U srijedu je izvlačenje polufinalnih parova, dobili smo službeni poziv na koji ćemo se odazvati, a nakon toga ćemo vidjeti što i kako dalje. Kad smo doznali da igramo protiv Cibone, predsjedniku Šimunovu predložio sam, ukoliko se desi čudo i Zadar dobije Cibonu, da se u Zadru održi završnica Krešinog kupa, što će se, nadam se i dogoditi. Ipak Prvenstvo Hrvatske nije toliko dinamično i zanimljivo koliko bi bilo zanimljivo u Krešinoj dvorani gledati npr. Zagreb i Cedevitu. Mislim da bi u Zadru bio jako velik interes za tim – kazao je Skroče u o možebitnoj kandidaturi Zadra za završnicu Kupa Krešimira Ćosića.

Uprava Zadra odlučit će hoće li se klub uopće kandidirati za domaćinstvo završnice Kupa

- Moram naglasiti da naša kandidatura, prije nego je i službeno pošaljemo, mora proći na Upravi Košarkaškog kluba Zadar, koja će odlučiti možemo li aplicirati za završnicu ili ne. Ja vjerujem da ćemo moći. No, do završnice kupa ostalo je nešto više od dva mjeseca, a do tad nas očekuje jako puno posla u A1 ligi, kojoj smo najviše posvećeni – kazao je Skroče koji se osvrnuo i na situaciju oko Gorana Vrbanca, na čiju adresu 'svako malo' stižu nove ponude. No, kako je i sam Vrbanc kazao za ZDNews, unatoč brojnim ponudama, ostat će u Zadru do kraja sezone.

- Otkako je u Zadru, na Goranovu adresu konstantno stižu ponude. Kao što i sami znate, on niti jednu ponudu do sada nije prihvatio i odlučio je ostati u Zadru. Taj službeni dio ćemo odraditi, nadam se, ovih dana, kada bi trebali sjesti s Goranom i pokušati nešto staviti na papir. Naš krajnji cilj je njega potpisati tako da i dogodine, ako se vratimo u ABA ligu, u što ja duboko vjerujem, možemo računati na njega kao na našeg prvog igrača. Opet, kažem, treba vidjeti što i kako on razmišlja, no vjerujem da možemo na obostrano zadovoljstvo dogovoriti suradnju – kazao je za kraj razgovora Skroče.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.