ZADARSKA UDRUGA MAKEDONACA ORGANIZIRA DANE FILMA
Dani makedonskog filma u Zadru
Piše: Zadarski List | Objavljeno 30.12.2011 u 15:53.
Zadarska udruga Makedonaca već tradicionalno organizira Dane makedonskog filma kako bi promovirala makedonsku kulturu i običaje
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Članovi Makedonskog kulturnog društva Biljana iz Zadra jučer su u prostorijama dijabetičke udruge u sklopu Dana makedonskog filma mogli pogledati film "Tetoviranje", prvi od tri filma koji će biti prikazan u okviru spomenute manifestacije.

Zadarska udruga Makedonaca već tradicionalno organizira Dane makedonskog filma kako bi promovirala makedonsku kulturu i običaje. Uz spomenuti film u istom će se prostoru prikazati još dva filma: "Vučja noć" i "Planina gnjeva".

- Drago nam je što našim članovima imamo priliku približiti najnovije makedonske filmove. Nakon ovih Dana makedonskog filma, igranog filma, na rasporedu su i dokumentarni filmovi koje smo dobili od makedonske televizije, a koje ćemo prikazati u siječnju iduće godine. Riječ je o filmovima koji još nisu viđeni u Hrvatskoj pa ćemo ih nakon što ih odgledamo u Zadru poslati i ostalim makedonskim udrugama, naglašava predsjednica Makedonskog kulturnog društva Biljana Mirjana Majić.

Nakon prikazivanja filma "Tetoviranje" članovi udruge proslavili su ispraćaj stare i doček nove godine, već tradicionalno nekoliko dana prije obilježavanja prelaska iz jedne u drugu godinu. Makedonsko kulturno društvo Biljana jedno je od najproduktivnijih društava nacionalnih manjina u Zadru. U sklopu njihovih aktivnosti ove su godine pokrenuli i vlastitu radio emisiju na Radiju 057 gdje svake nedjelje imaju "Makedonsku uru" u okviru koje se svaki put obrađivala jedna od tema vezanih za Makedoniju.

Radili su emisije o Toši Proeskom, makedonskim gradovima i prirodnim znamenitostima, a na telefonskoj liniji u emisiji su gostovali i veleposlanik RM u RH Dančo Markovski, bivši košarkaš Zadra Todor Gečevski, predsjednik zajednice Makedonaca u RH Angel Mitrevski te glumica i šansonijerka Kostadinka Velkovska.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.