IGRE NA HRT-U
HRT: Potrošački kod ne ukidamo, to su dezinformacije kojima se pokušava narušiti ugled kuće!
Piše: Index.hr | Objavljeno 30.12.2011 u 14:22.
ZDNews.hr


UDRUGA Telekom uputila je otvoreno pismo povodom pokušaja ukidanja specijalizirane televizijske emisije "Potrošački kod" koja se emitira na HTV-u.

Otvoreno pismo koje potpisuje predsjednik Udruge Đuro Lubura donosimo u cijelosti:

Budući nisam vidio Vaš demanti medijskih navoda o pokušaju ukidanja specijalizirane emisije "Potrošački kod", slobodan sam Vam ovim otvorenim pismom iskazati svoj osobni stav i stav Udruge za promicanje prava korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga – Telekom.

Televizijska emisija "Potrošački kod" jedina je specijalizirana televizijska emisija u Hrvatskoj kojom se profesionalno obrađuju prava potrošača, a upravo zahvaljujući njoj riješeni su ili ublaženi brojni njihovi problemi. Ova emisija, uz specijaliziranu radijsku emisiju "Svi smo mi potrošači" ima značajnu ulogu u informiranju građana o njihovim potrošačkim pravima, ali i u poticanju državnih tijela s javnim ovlastima na poboljšanje zaštite potrošača. Ukidanje emisije bilo bi izrazito štetno za potrošače i vrlo korisno velikim korporacijama od kojih je potrošače potrebno štititi. Nadam se da to nije namjera javne televizije.

Budući je kao formalni razlog pokušaja ukidanja ove važne emisije navedena ušteda, Vas i javnost želim upoznati s osobnim iskustvom kako prilikom snimanja izjave od strane komercijalnih televizija u pravilu na teren izlaze dvije osobe – novinar i snimatelj koji se prevoze službenim osobnim vozilom. S druge strane, kada HTV snima izjavu najčešće dolazi čak pet osoba – novinar, snimatelj, tonac, osvjetljivač i vozač koji ih dovozi službenim kombijem. Ne želeći preduboko ulaziti u Vašu organizaciju, ipak sam slobodan predložiti da uštede pronađete na mjestima koja se neće značajno odraziti na kvalitetu i širinu programa, te na ispunjenje uloge HRT-a kao javnog servisa svih građana Republike Hrvatske.

Koristim prigodu zaželjeti Vam svako dobro u novoj godini, a građanima javnu televiziju koja će još bolje ispunjavati svoju važnu ulogu.


"Ne ukida se Potrošački kod"

Uskoro je uslijedio i odgovor s HRT-a: "Kako Vam je poznato, ne ukida se emisija Potrošački kod. HRT žali zbog silnih neistina i dezinformacija i sveopće hajke kojom se kontinuirano pokušava dodatno narušiti ugled HRT-a.

Svjesni valjanosti Vašeg argumenta o uštedama, pozivamo da ga se i Vi ali i ostali mediji sjetite kada započne proces restrukturiranja i kada se ponovno bude organizirala medijska hajka protiv HRT-a unatoč čak i golim okom vidljivoj i svima potpuno jasnoj potrebi za racionalizacijom".


Zamjena teza

Lubura im je odgovorio kako mu je 20 minuta prije dolaska HRT-ovog priopćenja stigao e-mail pomoćnika direktora programa HTV-a u kojem stoji: "Nakon razgovora s glavnim urednikom HTV-a želim Vas izvijestiti da emisija Potrošački kod neće biti ukinuta".

Vezano za opasku HRT-a o troškovima, ističe kako je to pokušaj zamjene teza – "nije problem buduće restrukturiranje, već postupci koji su doveli do potrebe restrukturiranja zbog kojih građani plaćaju relativno veliku naknadu (tzv. pretplatu) koju HRT neracionalno troši".

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.