Velik sigurnosni propust u GSM-u?
Piše: Bug.hr | Objavljeno 28.12.2011 u 17:27.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Šef njemačkog Security Research Labs, Karsten Nohl, u Razgovoru za Reuters izjavio je kako je otkriven ozbiljan sigurnosni problem u GSM telefonima koji omogućava hakerima da preko tuđih telefona zovu i šalju SMS poruke. S obzirom da je 80% mobilnih telefona u svijetu zasnovano na GPS-u, razmjeri štete bi mogli biti ogromni, pogotovo ako će se propust iskorištavati za zvanje govornih automata.

Nohl nije otkrio o kakvom točno propustu se radi, no smatra da će ga hakeri otkriti kroz nekoliko sljedećih tjedana. Svoja saznanja će pokazati na sigurnosnoj konferenciji sljedećeg tjedna u nadi da će neki od inženjera uspjeti iznaći rješenje prije nego hakeri počnu iskorištavati navodni propust.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.