PRIOPĆENJE
Uvijek vijerni neće protiv Markovića, ali podržavaju Šimića i Bobana
Piše: Index.hr | Objavljeno 19.12.2011 u 17:48.
Protiv kriminala u sportu, namještanja utakmica i ostalih nedaća već godinama glas dižu mnoge domaće navijačke udruge, a danas je priopćenje povodom nedavnih događaja izdala i skupina "Uvijek vjerni".
ZDNews.hr

Uvijek vijerni Foto: Index


UHIĆENJA Željka Širića i Stjepana Djedovića otvorila su oči mnogima u Hrvatskoj koji tek sada vide pravo stanje hrvatskog nogometa. Protiv kriminala u sportu, namještanja utakmica i ostalih nedaća već godinama glas dižu mnoge domaće navijačke udruge, a danas je priopćenje povodom nedavnih događaja izdala i skupina "Uvijek vjerni".

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

"Klub navijača „Uvijek vjerni“ pozdravlja svaku akciju kojoj je cilj suzbijanje korupcije i kriminala u nogometu, sa željom da naši nogometni odnosi, koji se često uspoređuju i s društvenim, konačno očiste i da svi skupa zauvijek uživamo samo u ljepotama nogometne igre.

No, iako možda neki od nas to i očekuju, Klub navijača „Uvijek vjerni“, kao i uvijek, ne svrstava se niti na jednu stranu kada su u pitanju podjele ili borbe za vlast u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS).

Uostalom, to i nije niti naš posao niti naša društvena zadaća. Mi smo iskreni, vjerni navijači hrvatske reprezentacije i tu počinje i prestaje naša misija.

Pozdravljamo ulazak u nogomet svakog proslavljenog člana legendarne hrvatske reprezentacije, pa tako i pozdravljamo i Darija Šimića, kao i Zvonimira Bobana kojeg bismo isto rado vidjeli kao nogometnog dužnosnika, s uvjerenjem da bi nam imao što dati i pokazati. Pritom isto ne mislimo da smo se za njih opredijelili, ali da bismo voljeli da se i oni angažiraju za boljitak našeg nogomet, istina jest.

Kao navijačka udruga koja podržava hrvatsku reprezentaciju isto nismo skloni revolucionarnim metodama u biranju nove ili stare vrhuške Hrvatskog nogometnog saveza. Niti ćemo ikada u takvim metodama sudjelovati.

Želimo da se u našem nogometu poslovi izbora ljudi koji će ga voditi razvijaju legitimno, pošteno i javno. Ništa više! Kao što, također, želimo da se predanim radom istražnih organa i pravosuđa jednom zasvagda uklone svi oni kojima je nogomet služio za kriminalne djelatnosti.

Naše veselje, životno zadovoljstvo, su isključivo tribine i bezrezervna, nikad upitna, podrška hrvatskoj reprezentaciji! Stoga, poslušajte još jednom naš apel, ne dirajte u svemu ovome hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja se priprema za europsku smotru dogodine. Jer svako zbivanje koje baca sjenu na naš nogomet tiče se i naše nacionalne vrste koja je u "uvijek vjernih" - svetinja."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.