EKSKLUZIVNI INTERVJU
Dario Šarić: Možemo pomrsiti račune Ciboni, Cedeviti i Zagrebu!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 17.12.2011 u 0:21.
ZDNews.hr

Dario Šarić Foto: Arhiva


Najbolji europski mladi košarkaš, kojega mnogi već prozivaju 'novim Draženom Petrovićem', Dario Šarić, koji je ugovorom vezan za Zagreb, nakon više dana premišljanja, u konačnici se odlučio potpisati za Zadar do kraja sezone, točnije, Zagreb ga je posudio Zadru. Ovaj nebrušeni dragulj hrvatske i europske košarke u ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport otkrio nam je kako se za Zadar odlučio između ostalog i zbog toga što je njegov otac Predrag u igračkoj karijeri također nosio dres Zadra. Šarić mlađi kazao je da je presretan dolaskom u Zadar, a kao igrača s najvećim potencijalom istakao je šutera Zadra, Ivana Batura.

'Batur ima najveći potencijal'

Poznaš dosta igrača iz juniorske i mlade reprezentacije pa ti prilagodba ne bi trebala predstavljati problem..

- Što se tiče košarke, imam veliko mišljenje o svakom od tih igrača. Privatno smo svi u dobrim odnosima. Mislim da je dobro da u klubu ima mladih igrača, jer oni su budućnost. Teško je govoriti tko od njih ima najveći potencijal, no mislim da bi bilo pošteno da izdvojim Ivana Batura koji je svojim igrama pokazao da posjeduje veliki talent. Tu su Šime Olivari, Franko Šango, znam koliko može i Ramljak. Ukupno gledajući, mislim da su to igrači koji mogu i moraju biti budućnost zadarske i hrvatske košarke.
Eto, konačno si se odlučio za Zadar, što je presudilo?

- Mislim da je jedna od važnijih odluka bila ta što je moj otac (Predrag Šarić, op.p.) u svojoj igračkoj karijeri nastupao za KK Zadar. Druga je to što je Zadar, kao što svi znamo, jedno veliko košarkaško ime i zauzima veliko mjesto na košarkaškoj karti Europe, unatoč trenutnoj lošoj situaciji, tj. činjenicom da je klub ispao iz NLB lige.

Zašto odlaziš iz Zagreba? Da li je neigranje bio najveći problem?

- Je. Glavni razlog mog odlaska iz Zagreba na posudbu u Zadar je taj što mjesec dana nisam nastupio gotovo nigdje. Nikome u Zagrebu ništa ne zamjeram, no procjena mene i moje obitelji je bila ta da bi bilo najbolje da odem na posudbu. S ljudima iz Zadra smo se brzo dogovorili i to je bilo to. Eto, kao što i sami znate, na kraju sam se između nekoliko opcija odlučio za Zadar i mislim da nisam pogriješio.

Cilj Zadra je povratak u ABA ligu, misliš li da je to moguće s ovim rosterom i možda jednim ili dva pojačanja?

- Da Zadar to nije u stanju učiniti, da ne vjerujem da je to moguće, vjerojatno ne bih ni došao tu. Iako ja nisam tu da govorim što i kako tko treba raditi, mišljenja sam da Zadar ima određene domaće igrače koji su i više nego dobri i treba se na njih orijentirati. Mislim da imamo potencijal. Ukoliko uzmemo u obzir to da ćemo proći u Ligu za prvaka, mislim da možemo pomrsiti planove Ciboni, Cedeviti i Zagrebu i ako budemo na kraju minimalno četvrti, eto nas u ABA ligi.

Postoji li opcija da ostaneš u Zadru i nakon završetka sezone, ukoliko se Zadar plasira u ABA ligu?

Nikad ne reci nikad, ali bilo bi prerano i nekorektno prema Zagrebu išta govoriti u tom smjeru.

Mnogi su mišljenja da si trebao biti na listi igrača A reprezentacije za Eurobasket na kojemu je Hrvatska doživjela još jedan debakl. Ipak se nisi našao na listi reprezentativaca, kako to komentiraš?

- Kako su svi naš nastup A reprezentacije na Eurobasketu prozvali neuspjehom, samo bih rekao da nam to mora biti opomena za dalje. Iz grešaka se treba učiti. Kako postupati, koga pozvati u reprezentaciju i kako ići dalje. Mislim da trebamo biti odlučniji što se tiče nekih stvari. Ne znam, možda sam bio i premlad za tu reprezentaciju, nemam o tome neko mišljenje. Naravno, ne osuđujem nikoga što nisam bio na popisu reprezentativaca – kazao je za kraj ekskluzivnog intervjua za ZadarSport novi igrač Zadra, Dario Šarić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.