GRADSKI DERBI
Zadrani lako preveslali Puntamiku
Piše: H.B. | Objavljeno 9.12.2011 u 21:31.
ZDNews.hr

Ante Delaš Foto: Arhiva


U desetom kolu A1 lige, košarkaši Zadra slavili su pred nekoliko stotina gledatelja u Krešinoj dvorani protiv gradskog rivala, Sonik Puntamike rezultatom 96:78. Otvaranje utakmice pripalo je Puntamičanima, pa su tako košarkaši Zadra za u prvoj četvrtini postigli svega 11 koševa, od čega je devet dao Vrbanc, a dva kapetana Ive Ivanov. Za naglasiti je i izrazito loša igra zadarskog prvog razigravača, Uroša Zadnika koji je na parketu proveo svega deset minuta.

U drugom dijelu više nije ulazio u igru, pa je tako organizacija igre pala na leđa junaka današnje pobjede Zadra, Antu Delaša, koji se snašao i više nego dobro. Do kraja poluvremena Zadrani su se trgnuli. U drugoj četvrtini Pipanovi izabranici postigli su čak 32 koša, dok su igrači danas posebno 'nabrijanog' Nevena Plantaka postigli svega 18.

U drugom dijelu igrači Sonik Puntamike su se u nekoliko navrata približavali vodstvu Zadra, no sve je ostalo samo na pokušajima. Teškim mukama stečeno vodstvo, Zadrani su ipak uspjeli sačuvati do kraja utakmice na krilima trojca Šango – Ivanov - Vrbanc, te su zasluženo slavili.

Što se tiče igrača koji su ove godine zaštićeno godište, Aleš Pipan i dalje ustraje na tome da u početnoj petorci starta Marko Ramljak, koji nikako da iskoristi trenerovu priliku. 'Ramo' je tako u igri proveo samo sedam minuta, uz ukupnu valorizaciju -3. S druge strane, drugi zaštićeni igrač, Franko Šango, itekako je iskoristio trenerovu priliku, te je za 33 minute provedene na parketu postigao 18 koševa.

Olivari i Batur i dalje u nemilosti trenera

Miljenik zadarske publike igrač koji je (uz Ivana Batura) ujedno u nemilosti trenera Pipana, Šime Olivari, unatoč 'garbage time-u' odigrao je vrlo dobru obranu protiv Puntamičana. Najbolje tome svjedoči činjenica da je uspio 'zatvoriti' Marina Jurjevića, no unatoč tome, Pipan mu je pružio svega 10 minuta. Kad već spominjemo 'garbage time', Pipanovo totalno ignoriranje Ivana Batura sada već postaje zabrinjavajuće. Naime, danas je Batur na parketu proveo svega tri minute, za te je unatoč izrazito niskoj minutaži (u svih 10 ovosesezonskih utakmica) protiv Puntamike uspio postići 2 koša.

Sve u svemu, Puntamičani su pokazali da su Zadrov dostojni protivnik. S druge pak strane, neki igrači poput Marina Šarlije, Marijana Čakaruna i Marija Pešuta (sve redom igrači kojih se KK Zadar olako odrekao unazad nekoliko godina!) također su pokazali kako bi bez problema mogli igrati ključne uloge u današnjem Zadru.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.