A1 LIGA
Zadar bolji od Kvarnera, slijedi gradski derbi
Piše: 057info.hr | Objavljeno 6.12.2011 u 21:52.
ZDNews.hr

Goran Vrbanc Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra upisali su drugu gostujuću pobjedu u sezoni. Nakon slavlja kod Alkara i tri poraza od Križevaca, Zaboka i Splita igrači trenera Aleša Pipana bili su bolji od Kvarnera u Rijeci 78-67.

Bolju igru u prvoj četvrtini Zadar nije rezultatski uspio kapitalizirati pa se umjesto s desetak u drugu četvrtinu ušlo sa 6 koševa viška. U drugoj dionici domaćini su dominirali, okrenuli rezultat u svoju korist te na odmor otišli s prednošću 37-35.

Iako je otvaranje treće četvrtine bilo izuzetno loše, Zadrani su uspjeli do ulaska u završnu dionicu održati korak s Kvarnerom, štoviše poveli su 51-53.

Konačni udara domaćinima Zadrani su zadali u posljednjih deset minuta kada je prednost narasla i do 15 koševa viška.

Kod Zadrana istaknuli su se s 22 koša i 5 skokova, Ivanov s 19 koševa, 9 skokova i 4 osvojene lopte i Delaš s 16 koševa od kojih je 10 ubacio s linije slobodnih bacanja.

Zabrinjavajuće je koliko su centri Kvarnera zadavali problema zadarskoj obrani, kao i doprinos zadarskih play makera i zaštićenih mladih igrača.

U petak s početkom u 18:30 na Višnjiku se igra gradski derbi Zadar- Sonik Puntamika.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.