LAKŠE OD OČEKIVANOG
Zadrani s lakoćom pregazili Dubrovnik
Piše: H.B. | Objavljeno 2.12.2011 u 21:51.
ZDNews.hr

Ivica Radić Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra s lakoćom su došli do svoje pete ovosezonske pobjede pred dvjestotinjak gledatelja, svladavši posljednju momčad na tablici A1 lige, Dubrovnik, rezultatom 101:62.

Zadrani, željni iskupljenja nakon katastrofalne utakmice u Splitu u posljednjem kolu, odlučili su o puniti koš gostiju što je moguće više, pa su tako izabranici Aleša Pipana nakon prvih deset minuta imali prednost od čak 18 koševa razlike (35:17).

Ni u drugoj četvrtini, unatoč brojnim rotacijama zadarskog stratega, rezultat, što se tiče dmaćina, nije 'padao'. Čak štoviše, prednost Zadra porasla je pa se tako na poluvrijeme se otišlo s prednošću domaćina od velikih 31 razlike (62:31). Iako je Pipan izrotirao gotovo sve igrače, u prvih dvadesetak minuta, obećanu priliku nije dao Šimi Olivariju, koji je u igru je ušao tek sredinom treće dionice, te je unatoč lošem statusu kod trenera, još jednom valjda opravdao njegovo povjerenje. Za 13 minuta provedenih na parketu, postigao je 11 koševa uz 5 skokova.

Koševima Ivice Radića, kasnije i spomenutog Olivarija, Zadrani su u drugom dijelu nastavili gaziti sve pred sobom. Pred kraj treće dionice proradio je Zadranin u redovima gostiju, Roko Čiklić (13) koji je uspio sačuvati svoju momčad da ne izgubi sa 30 ili više koševa razlike. Utakmica je završena rezultatom 101:62.

Za kraj, za istaknuti je i podatak kako je na današnjoj utakmici Ivica Radić imao veliki broj atraktivnih zakucavanja, čime je nekoliko puta podigao uspavanu zadarsku publiku na noge. Radić je za 26 minuta provedenih na parketu odradio odličan posao. Na kraju je imao double-double učinak uz 19 koševa i 12 skokova, s ukupnom valorizacijom 34, što je za svaku je pohvalu.

Upravo ovako raspoloženi Ivica Radić, Franko Šango i Šime Olivari (s malo više povjerenja od strane trenera), trebali bi bit od koristi treneru Zadra, Alešu Pipanu za gostovanje u Rijeci, gdje će Zadrani (u utorak) odigrati ligašku utakmicu protiv Kvarnera.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.