PUBLIKU ODUŠEVIO OLIVARIJEV POVRATAK
Zadar lako protiv skromnog Jollya
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 20.11.2011 u 22:01.
ZDNews.hr

Goran Vrbanc Foto: KK Zadar


U sklopu sedmog kola košarkaške A1 lige, košarkaši Zadra pred nešto manje od 1000 gledatelja svladali su šibenski Jolly JBS rezultatom 93:64. Iako su gosti sredinom treće četvrtine serijom 11:0 opasno zaprijetili Zadru, Pipanovi izabranici ipak su sabrali, te su pred kraj susreta napravili seriju 13-0, koja ih je na kraju dovela do toliko željene pobjede.

Šime OlivariPrvu dionici susreta Zadrani su odigrali na visokom nivou, što se tiče obrane, ali i napada. Jolly je u prvih nekoliko minuta bio u minusu od samo tri koša (10:7), no onda Zadrani rade seriju 17:2. Do kraja četvrtine, Zadrani su ubacili u još višu brzinu, pa se tako na kratki predah nakon prvih deset minuta igre otišlo s prednošću Zadra od 14 koševa (30:16). Upravo ovaj period igre obilježio je Goran Vrbanc koji je u jednoj četvrtini postigao 15 koševa.

Vrlo brzo Zadrani su došli do novog, tada rekordnog vodstva od 24 koša (43:19), no kako je ovo bila utakmica raspoređena u nekoliko malih i velikih serija, Jolly je još jednom smanjio koš razliku, pa se tako na poluvrijeme otišlo s rezultatom 48:31 za Zadar.

Pretposljednja dionica donijela je novo, doduše manje, opuštanje igrača Zadra. Tako su gosti u nepune četiri minute napravili seriju 11:0. Uskoro su se Šibenčani približili na samo osam koševa razlike (48:42), no Zadrani se još jednom dižu i odlaze na +19 (68:47). Do kraja četvrtine, Zadrani su ubacili još šest koševa, a gosti iz Šibenika samo dva.

U posljednjoj četvrtini, Zadrani su se poigrali sa svojim protivnikom. U jednom trenutku Pipanovi igrači su imali prednost veću i od 30 koševa razlike, a posljednjih nekoliko minuta na terenu je proveo i povratnik u momčad, Šime Olivari koji je s nekoliko atraktivnih poteza izmamio gromoglasan pljesak zadarske publike, koja je s oduševljenjem dočekala njegov povratak. Za pet minuta provedenih na parketu, Olivari je postigao dva koša, sakupio četiri skoka, ukrao jednu loptu, te je jednom asistirao. U konačnici, Zadar je zasluženo slavio rezultatom 93-64. Nakon utakmice, trener pobjednika, Aleš Pipan, kazao je kako je zadovoljan igrom Šime Olivarija, dodao je i kako se od Šime može očekivati još i veća minutaža ukoliko nastavi s dobrim radom i na treninzima.

Dvorana: ŠC Krešimir Ćosić

Gledatelja: 500

KK Zadar - KK Jolly JBS 93-64 (30-16, 18-15, 26-18, 19-15)

KK Zadar: Zadnik 10, Smolić, Ivanov 16 (7 skok.), Olivari 2, Vlaić, Radić 18 (11 skok.), Šango 2, Delaš 13, Tončinić 4, Ramljak 8 (6 skok.), Batur, Vrbanc 20.

KK Jolly JBS: Josipović 18, Katura 9, Vlaić, Vrlika, Režić 2, Mrva 2, Vrsaljko 11, Grubišić 6, Ross 15, Gulam 1, Baljkas, Mihajlović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.