CRVENIO SE SKROČE, KLUB PLATIO 5000 KN GLOBE
Radi nemara Bojana Tresoglavića Uroš Zadnik završio na policiji
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 31.10.2011 u 23:25.
ZDNews.hr

Uroš Zadnik Foto: Arhiva


U subotu 22. listopada 2011. košarkaši Zadra pobijedili su u Sinju momčad Alkara rezultatom 64:47. No, prema saznanjima portala ZadarSport, Košarkaški klub Zadar radi administrativnih propusta svog 'vanjskog stručnog suradnika', Bojana Tresoglavića, ostao je osiromašen za ionako osiromašeni klupski proračun u iznosu od pet tisuća kuna, a prvi razigravač momčadi, Uroš Zadnik, neko vrijeme je proveo u policijskoj postaji u Sinju.

Stvari su se odvijale sljedećim tijekom:

Momčad Zadra doputovala je u Sinj kako bi u sklopu trećeg kola A1 lige odigrala susret s Alkarom, s početkom u 19 sati i 30 minuta. Međutim, na poluvremenu su se pojavili policajci ispred svlačionice u kojoj se nalazila momčad Zadra. Nakon što su pokucali na vrata držeći dokumente s pozivom na obavijesni razgovor, zatražili su Uroša Zadnika. Tada se ispred svlačionice pojavio sportski direktor kluba, Branko Skroče koji je kazao 'privedite mene, a ne Uroša. On nije za ništa kriv. Ako želite pričekajte da završi utakmica još 20 minuta pa onda s njim obavite razgovor, a ne sad za vrijeme utakmice'. Policajci su pristali na Skročinu nagodbu, te su Uroša nakon utakmice odveli u postaju u Sinju gdje su s njim obavili kratak razgovor, nakon čega je mladi razigravač Zadra pušten na slobodu.

Kako doznajemo od predsjednika KK Zadar, Edvina Šimunova, Zadnik nije imao pravovaljanu radnu dozvolu i papire koje mu je klub trebao 'riješiti' u razumnom roku. No, kako se kasnije ispostavilo, onaj tko je to trebao odraditi, to nije učinio. Kako doznajemo od izvora iz kluba, propust se dogodio Bojanu Tresoglaviću, vanjskom stručnom suradniku kluba i predsjednikovom pomoćniku, koji svoj dio posla nije odradio, iako je tvrdio da je on svoj dio posla napravio. No, nije Tresoglavić taj koji se pred djelatnicima policije morao crvenjeti, već je to bio Branko Skroče koji je pravovremeno reagirao. Epilog cijele priče je taj da je Zadnik kažnjen s pet tisuća kuna globe, koje je klub odmah morao platiti.

Edvin Šimunov, predsjednik KK Zadar drugačije je vidio cijeli slučaj.

“ Zanima me što je s ostalim stranim igračima u našoj ligi i imaju li oni radne dozvole. Koji je to način da se na poluvremenu dolazi igračima s policijskim nalozima?“, kazao je Šimunov koji krivnju prebacuje na Olimpijski odbor koji, prema njemu, Zadru nije riješio papire koje je trebao.

Na naš upit je li se u rješavanje radne dozvole Zadniku krenulo odmah po njegovom dolasku u Zadar, Šimunov nije odgovorio precizno, već je kazao da se 'nakon što je igrač zadovoljio sve kriterije krenulo u taj postupak'
No, ako je vjerovati javno dostupnim informacijama, za izdavanje radne i dozvole potrebno je najviše 15 dana, dok je za prijavu privremenog boravka potrebno 30 dana. Podsjetimo, Zadnik je KK Zadar potpisao 27. srpnja 2011., dakle, prije tri mjeseca.


Podignute prekšrajne prijave protiv Zadnika

Bilo kako bilo, radi nemara Tresoglavića, protiv Zadnika je u konačnici podneseno nekoliko prekršajnih prijava radi, kako iz PU splitsko-dalmatinske kažu, kršenja Zakona o strancima.

"Poštovani,

Shodno Vašem usmenom upitu izvješćujemo Vas da su policijski službenici ove PU dana 22.10.2011.g. imali postupanje prema jednoj osobi zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaje iz Zakon o strancima, temeljem čega su protiv njega podnesene odgovarajuće prijave.

S poštovanjem,

PU S-D"
, stoji u priopćenju kojega su na adresu ZadarSporta (na naš upit što se službeno dogodilo 22. Listopada) poslali djelatnici PU splitsko-dalmatinske županije.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.