NOVA POBJEDA ZADRA
Zadar u uspavanci pobijedio Dardu 67:51
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 29.10.2011 u 21:48.
ZDNews.hr

Ive Ivanov Foto: Arhiva


Uz obilje izgubljenih lopti i promašaja, košarkaši Zadra teže od očekivanog pobijedili su Dardu u četvrtom kolu A1 lige rezultatom 67:51. Najbolji u redovima pobjednika bio ujedno i najborbeniji igrač na parketu, kapetan Zadra Ivanov koji je ubacio 16 koševa uz odličnih 10 skokova. Po 11 koševa zabili su Šango i Batur.

U prvih deset minuta igre vidjeli smo svega 27 koševa. Zadrani su u utakmicu krenuli dobro. Prve koševe na utakmici zabio je Ivanov, koji nakon tri Ramljakova koša (jedan iz igre i jedno pogođeno slobodno bacanje) zabija za 7:0. No, nakon toga sve je bilo bitno usporenije i koševi su se s jedne i druge strane zabijali sve teže. Pri rezultatu 8:6, Šango postiže svoju prvu tricu na utakmici, a do kraja četvrtine dvaput se u strijelce upisao Ivanov, kasnije i Delaš. Kod gostiju se jedino istakao Ridl s tricom, kasnije Meznarić i Budimir koji daju svaki po dva koša.

U drugoj četvrtini gledali smo još negledljiviju košarku. Nakon niza promašaja s jedne i druge strane, koševima Ivanova i Šanga, Zadrani odlaze na 24:12. Do kraja druge dionice susreta, goste je u igri držao Perajica koji sam zabija osam koševa. Na veliki odmor se otišlo s rezultatom 30:22.

Nakon uvodnih koševa Zadnika, kasnije i Vrbanca, koji na opće oduševljenje zabija svoju prvu tricu na utakmici (37:22), svoje prve koševe zabija i Batur, a kasnije tri put za redom poentia i Delaš (48:32). Da se radilo uistinu o uspavljujućoj košarci potvrđuje i podatak kako se u posljednju dionicu susreta ušlo s rezultatom 48:34 za Zadar.

U posljednjoj četvrtini 'eksplodirao' je i uspavani Zadranin Batur koji sam postiže 8 koševa, od čega su bile i dvije donekle važne trice. Susret je završen pobjedom Zadra 67:51. Za istaknuti je i podatak kako su Zadrani u utakmici imali čak 56 skokova, a gosti svega 23.

Dvorana: Krešimir Ćosić

Gledatelja: 500

KK Zadar - KK Vr. OS Darda 67-51 (17-10, 13-12, 18-12, 19-17)

KK Zadar: Smolić, Delaš 7, Batur 11, Brnas, Ramljak 3, Radić 2, Šango 11, Vrbanc 6, Ivanov 16, Tončinić, Kaštropil 9, Zadnik 2.

KK Darda: Kordić, Meznarić 6, Ridl 9, Budimir 4, Mileković 10, Jugo 7, Perajica 10, Mandić, Radoš, Čutuk, Kujudžić, Pandurić 5.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.