18-GODIŠNJI ŠUTER NA POSUDBI U KRIŽEVCIMA
Roko Jurlina: Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, ali Zadar je favorit
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 8.10.2011 u 15:06.
ZDNews.hr

Roko Jurlina Foto: ZDS (arhiva)


Večeras u 20 sati i 15 minuta košarkaši Križevaca i Zadra igraju utakmicu prvog kola A1 lige. U momčadi Križevaca ove godine se našao mladi talentirani šuter, Zadranin Roko Jurlina. Iako se očekivalo da će Jurlina dobiti priliku u Zadru, to se nije dogodilo.

Nakon što je uvidio da se Zadar pojačava igračima na njegovoj poziciji, mladi Zadranin prihvatio je Bujanov poziv, te je otišao na jednogodišnju posudbu u Križevce, gdje je na svim dosadašnjim pripremnim utakmicama odigrao dvadesetak minuta, uz vrlo dobar učinak.

Kako najaviti utakmicu protiv Zadra, idu li Križevci po prve bodove i pobjedu večeras?

"Prije svega trebam naglasiti da je Zadar apsolutni favorit. Ipak je nama prvi cilj ostanak u ligi. Ovo je naša prva sezona u u prvoj ligi. S druge strane, Zadar je klub s imenom i dugom poviješću, te im je ovogodišnji cilj povratak u ABA ligu. Iako su oni favorit, sigurno se nećemo predati. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Hoće li to biti dovoljno,vidjet ćemo. "

Igraš protiv svog matičnog kluba čiji si i dalje član, pretpostavljam da neće biti lako protiv svojih?

"Neće mi biti svejedno. Ja sam Zadranin, Zadar je moj grad, Zadar je moj matični klub i tu sam odrastao. Ipak sam još uvijek igrač Zadra. No, na terenu se sve zaboravlja, ovo je profesionalizam i svatko ce učiniti sve da njegov klub pobijedi, pa tako i ja. Prije i poslije utakmice smo prijatelji, ali na terenu nema milosti. Tu bih istaknuo legendarnu izjavu velikog Krese Ćosića: '' Ne igram protiv igrača, nego protiv njihove igre.''

Da li si zadovoljan svojom igrom i minutažom u Križevcima što se tiče pripremnih utakimca?

"Sa dosadašnjim minutama u Križevcima sam zadovoljan. Igram svaku utakmicu najmanje 20 minuta, a često i vise. Za sada sam zadovoljan s minutažom i ono što me veseli je to da se iz utakmice u utakmicu vidi napredak u mojoj igri, a to je najvažnije. No, nikad ne treba biti zadovoljan, uvijek treba težiti ka boljemu. Ipak, treba ići korak po korak, mukotrpno raditi, a onda zasigurno ni rezultat neće izostati. Rad, rad i samo rad. Samo radom se može nešto postići. Ako si toga svjestan, onda ćeš nešto i napraviti."

Već si imao priliku surađivati s trenerom Tihom Bujanom, koliko ti je njegov poziv u Križevce pomogao u ovim ranim fazama karijere?

"Istina, trener Bujan me pozvao u Križevce nedugo nakon sto je postao trener. Odlično smo surađivali prošle godine u drugoj ekipi Zadra (Pet Bunara). O njemu kao treneru imam samo riječi hvale. Nadam se da će se takva suradnja nastaviti. Ovim putem bih mu se zahvalio na pruženoj prilici. Nadam da ću mu se odužiti na najbolji mogući način. Iskreno, nije se bilo lako odlučiti na odlazak u Križevce. Ipak je Zadar moj klub i on mi je bio prva opcija. Mislio sam da ću ove godine dobiti priliku, međutim, kako je Zadar doveo dosta igrača na mojoj poziciji, nisam tu vidio preveliku priliku za minutažom i na kraju sam prihvatio ponudu trenera Bujana čiji sistem rada poznajem, te sam u razgovoru s njim uvidio kako ću dobiti priliku i dobre uvjete za rad . Tako sam otišao u Križevce na jednogodišnju posudbu. Mislim da je to i klubu i meni bolja opcija jer ću tu dobiti minute i veliku priliku za napredak. Nadam se da ću se dogodine vratiti s posudbe u matični klub kao još bolji igrač. To će koristiti meni, ali i Zadru", kazao je za kraj mladi šuter Križevaca, Roko Jurlina.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.