ZADRU TREĆE MJESTO
Etuile nije ličio na košarkašku momčad. Zadar bolji 85-70
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 24.9.2011 u 18:33.
ZDNews.hr

Ive Ivanov Foto: Arhiva


Košarkaši Zadar osvojili su treće mjesto na 7. memorijalnom turniru Mirze Delibašića u Sarajevu. Da s ovom rečenicom završava ovaj članak, neki bi pomislili da je Zadar stvarno odigrao odličnu utakmicu pobijedivši “solidne” Tunižane.

No, nije bilo tako. Bilo je skoro pa dijametralno suprotno što se tiče momčadi iz Tunisa. Ono što se nakon ove utakmice može reći je da je svaki igrač Zadra dao svoj maksimum, točnije, odigrao je najbolje što može. No, hoće li to biti dovoljno za "hvatanje" A1 lige za prvaka, ostaje nam za vidjeti.

Što se Zadrovog protivnika tiče, Tunižani ni u jednom segmentu igre, dakle u svih 40 minuta igre - nisu ni približno nalikovali na prosječnu košarkašku momčad. Više su ih krasili elementi rukometa i odbojke, začinjeno s malo košarke. A da se ne radi o profesionalnoj momčadi, posvjedočit će i nekoliko situacija u kojima su košarkaši Zadra dobro su i prošli s obzirom na ragbijaške faulove koje su nerijetko radili Tunižani.

Katstrofalno loš Etoile du saleh predvodili su Amerikanac Kemp (15) i vrlo dobri Romdhane (27), dok je u redovima Zadra najbolji bio kapetan Ivanov sa 17 ubačaja. Isto toliko ubacio je i sve bolji Tončinić, dok je Batur postigao 15 koševa.

Za istaknuti je i podatak da su Tunižani promašili nevjerojatan broj slobodnih bacanja, pogodivši ih svega nekoliko. Skok im također nije bio jača strana igre, a da u svojim redovima nisu imali spomenute Romdhanea ili Kempa, vjerojatno ne bi postigli ni upola koševa koliko su danas postigli (70).

KK Zadar – BC Etoile du saleh 85-70 (15:9, 23:15, 25:19, 22:27)

Zadar: Delaš 4, Batur 15, Brnas, Ramljak, Radić 11, Šango 2, Olivari 4, Ivanov 17, Tončinić 17, Kaštropil 11, Zadnik 4, Vlaić.

Trener: Aleš Pipan

Etoile du saleh: Mestiri 11, Kemp 15, Bouzid, Mouhli 5, Romdhane 27, El Bekri, Braa 2, Maoua, Foudhaili 2, Toumi 6, Zayane.

Trener: Darko Petričević

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.