RADIĆ KRIVICU PREBACIO NA ZDENKA MIČIĆA
Danko Radić: Zadrov ugovor s Bilanom bio je smrtna presuda klubu
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 22.9.2011 u 0:05.
ZDNews.hr

Danko Radić Foto: Index


Nakon što je HKS-ova komisija s Josipom Bilićem na čelu prošlog tjedna donijela odluku da Miro Bilan ostaje igrač Zadra, bez obzira na žalbu koju je Šibenčanin podnio savezu, arbitraža istog tog saveza (HKS-a) poništila je tu odluku, te je presudila u korist Mira Bilana, igrača koji je napustio svoj klub nakon ispadanja iz NLB lige. Da stvar bude tragičnija, KK Zadar je naknadno Bilanu isplatio zaostala dugovanja, (navodno se radi o iznosu većem od 60 tisuća eura). Bilanov ugovor sa Zadrom vrijedio je do 2013. godine. Da stvar bude još tragičnija, KK Zadar je za Bilana Šibeniku platio odštetu od 60 tisuća eura!

Nakon što je arbitraža presudila u Bilanovu korist i tako poništila svoju prvotnu odluku, u javnosti se počeo prozivati HKS i Danko Radić, alfa i omega hrvatske košarke. Upravo s Radićem smo odlučili porazgovarati o ovom sporu koji je Zadrane s pravom podosta zabolio.

- Priče da ja imam veze s rješenjem arbitraže HKS-a, koja je presudila u korist Mira Bilana čista su glupost. Zašto? Zato jer sam sobno pomogao u dovođenju Mira Bilana u KK Zadar! U klubu je tada direktor bio Zdenko Mičić, koji je s Bilanom potpisao kobni ugovor. Taj ugovor je bio smrtna presuda Košarkaškom klubu Zadar, jer ono što piše u ugovoru je stvarno nevjerojatno, tako da arbitraža u konačnici nije ni mogla donijeti drugačiju odluku. Još jednom ponavljam, taj ugovor bio je smrtna presuda Zadru - započeo je Radić, te dodao:

- Otkako je Miro napustio Zadar, nisam imao pojma gdje je išao. Također, naknadno sam doznao da je arbitraža presudila u njegovu korist. Kad sam vidio ugovor i doznao o čemu se radi, vidio sam, ponavljam, ugovor koji je bio na štetu Košarkaškog kluba Zadar. Taj ugovor sam vam spreman i poslati, pa neka zadarska i šira javnost vidi tko je zapravo kriv za odlazak Mira Bilana iz Zadra. Stavke koje su stajale u ugovoru su nevjerojatne. Ne štite interes kluba ni u kojem smislu. Ukoliko vam KK Zadar ne želi dati ugovor na uvid, da ga objavite na portalu, dat ću vam ga ja – kazao je Danko Radić, koji je sebi pripisao zasluge za dovođenje Bilana u KK Zadar.

'Poslat ću vam kopiju ugovora između KK Zadar i Mira Bilana, pa je objavite'

No, već na sljedećem, ključnom pitanju, dobili smo odgovor koji ne objašnjava u potpunosti cijelu situaciju. Naime, kao što smo već rekli, HKS je poništio svoju prvotnu odluku, te je nakon žalbe Bilana odlučio presuditi u igračevu korist.

- Prvo se treba poštovati ugovor, a nakon toga idu mjere saveza i arbitraže. KK Zadar nije poštovao stavke iz ugovora. Josip Bilić je donio takvu odluku jer išao zaštititi interes kluba. No, kad je naknadno pregledao ugovor, drugačije se i nije moglo postupiti. Bitni su detalji i stavke ugovora, kao što sam vam već kazao. Uz svu našu dobru volju da zaštitimo klub, to nismo u mogućnosti napraviti ukoliko je ugovor potpisan ovakav kakav je Miro Bilan imao s KK Zadar - kaže Radić i još jednom napominje kako arbitražni proces nije mogao donijeti drugačiju odluku, s obzirom na "stavke u ugovoru".

Dino Perović, Zdenko Mičić, Uprava kluba

Sve u svemu, očito je da je KK Zadar još jednom oštećen od strane HKS-a, no ne treba umanjiti ni krivicu tadašnjeg vodstva KK Zadar. Podsjetimo, ugovor između KK Zadar i Mira Bilana u ime kluba potpisao je Upravni odbor kluba kojemu je na čelu bio predsjednik Dino Perović, a genralni menadžer Zdenko Mičić. Trener prve momčadi bio je Zmago Sagadin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.