ŠIBENIK
Košarkašima Zadra poraz u prvoj pripremnoj utakmici
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 14.9.2011 u 22:06.
ZDNews.hr

Franko Šango


Široki: Butorac, Planinić, Pilepić, Naletilić, Bilinovac, Ramljak, Peršić, Novak, Šakić, B arać, Vladović.

Zadar: Smolić, Delaš, Batur, Brnas, Ramljak, Radić, Šango, Olivari, Ivanov (kapetan), Tončinič, Kaštropil, Vlaić.

Početna petorka Zadra: Delaš, Batur, Šango, Ivanov, Kaštropil.

Košarkaši Zadra poraženi su u polufinalu prvom izdanju Kupa Jadranske banke od momčadi Širokog rezultatom 66-44. Najbolji strijelci u redovima Zadra bili su Delaš i Ivanov sa po 9 postignutih koševa, dok je kod pobjednika uvjerljivo najbolji bio Pilepić sa 17 ubačaja.

Zadranini su dobro otvorili svoju prvu pripremnu utakmicu u Šibeniku. Momčad Širokog nametnula je svoj tempo od prve minute, pa su se tako Zadrani uglavnom prilagođavali svom protivniku. Nakon uvodnih koševa Ive Ivanova, gosti rade mini seriju 5-0 preko Pilepića te bivšeg kapetana Zadra, Jakova Vladovića. Svoje prve koševe postiže i igrač Širokog Šakić za 7-2. Do kraja četvrtine Široki je postigao 15, a Zadar svega 10 koševa, zabili su još Batur i Olivari.

Druga četvrtina također je bila bolja za momčad Širokog. Koševima Šakića, kasnije Planinića i Peršića, gosti odlaze na 7 koševa razlike. Za Zadrane je u istom periodu zabio prvo Tončinič, koji je u međuvremenu sakupio dosta skokova, te Kaštropil, koji pogađa jedno bacanje za 16-21, zatim i koš za 18-24. Koševima Šime Olivarija, 3 minute prije odlaska na "veliki odmor", Zadar smanjuje na 20-24. Na 2 koša razlike smanjio je Ante Delaš, no nakon njegova dva realizirana slobodna bacanja, Široki još jednom preuzima inicijativu. Koševima Baraća, zatim dvijema tricama Frana Pilepića odlaze na +10 (32-22).

Bez Uroša Zadnika

Osim što nije mogao računati na svog prvog razigrača, Uroša Zadnika (ima virozu), trener Zadra, Aleš Pipan imao je u svom rosteru sve igrače na koje može računati u nadolazećoj sezoni. Novo lice u momčadi Zadra bio je Filip Tončinić, 208 cm visoki centar. Tončinić i dalje ostaje na probi u Zadru, baš kao i Nikola Vladović koji je danas bio 13. Igrač te nije bio na klupi Zadra.
Prve koševe u trećoj dionici postižu Zadrani preko Kaštropila i Ramljaka. Koševima danas vrlo raspoloženog Frana Pilepića, Široki opet ima 10 koševa prednosti. Nakon dva promašena bacanja Marka Ramljaka, Ivanov zabija za -6 (36-30). Koševima Vladovića, zatim dvaput Planinića, Široki odlazi na +11. Nakon crne serije Zadra, tricu za Pipanove igrače postiže centar Filip Tončinić. Koševima Baraća Široki ima vodstvo od 13 koševa razlike (46-33).

Vrlo dobra serija Širokog nastavila se i u posljednjoj četvrtini. Prvo su zabili Naletilić i Barać, dok su s druge strane Zadrani zabili preko Ivanov (dva bacanja) i Delaša (trica). Za Široki još jednu tricu zabija, pogađate - Pilepić. S druge strane Brnas realzira samo jedno slobodno bacanje. Koševima Bilinovca, kasnije Planinića i Naletilića (u međuvremenu je Batur zabio za 42-57), gosti odlaze na 20 koševa viška. (42-62). Koševima Delaša, Zadar smanjuje na -18. U posljednjoj minuti Zadrani gube još jednu loptu koju krade Peršić i zabija za 44-64. Zadrani gube još jednu loptu, što kažnjavaju igrači Širokog. Zadar je izgubio 66-44.

Sve u svemu, realno, Zadrani danas nisu odigrali dobro. No, s obzirom da se radi tek o prvoj, i to oglednoj utakmici momčadi trenera Pipana, za vjerovati je da će Zadar igrati bolje svaku sljedeću utakmicu.

KK Zadar: Smolić, Delaš 9, Batur 5, Brnas 1, M. Ramljak 1, Radić, Šango, Olivari 8, Ivanov 9, Tončinić 5, Kaštropil 5, Vlaić.

KK Široki: Butorac 2, Planinić 11, Pilepić 17, Naletilić 8, Bilinovac, I. Ramljak 2, Peršić 4, Novak, Šakić 8, Barać 9,

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.