PRIPREME KOŠARKAŠA ZADRA
Skroče: "Ramljak je vjerojatno naš prvi izbor"
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 31.8.2011 u 17:10.
ZDNews.hr

Marko Ramljak Foto: Arhiva KK Zadar


Košarkaši Zadra svakodnevno rade po istom planu i programu. Više od 90 posto dana rade bez lopte. Tako jutarnji trening odrađuju u perivoju Vladimira Nazora, pod vodstvom kondicijskog trenera, profesora Akrapa, uz malo teretane. U popodnevnim satima također rade na kondicijskoj pripremi, dok od 20 sati, nešto malo više od pola sata rade s loptom u Krešinoj dvorani. Dobra vijest za Zadrane je povratak Marka Ramljaka, koji se nakon položene državne mature vratio pripremama svog kluba.

- Markov povratak nam puno znači. Mi smo na njega računali ove godine radi pravila koje nalaže da u regularnom dijelu PH igrač 92. ili mlađe godište mora biti stalno u petorci na parketu. Ramljak je tu vjerojatno naš prvi izbor za tu poziciju, tako da smo zadovoljni što nam se priključio. Vjeurjem da će se sad nakon što je riješio tu maturu potpuno posvetiti košarci.

Od mlađih igrača, na Ramljakovoj poziciji je i Šango, koji je lani odlično odigrao u A2 ligi.

Točno. Tu su Šango i Smolić, po potrebi i 'mali' Škara, ali mislim da smo inače dobro pokriveni na tim pozicijama.

Od početka priprema, točnije od odlaska trenera Pipana, ne radite toliko s loptom, već je sve bazirano na nabijanje kondicije.

- Kao što znate, devedeset posto stvari radimo bez lopte. To je bila procjena trenera Pipana. Radimo na fizičkoj pripremi u kojoj koristimo perivoj Vladimira Nazora za jutarnji trening, kasnije i nešto malo teretane i igre s loptom u Jazinama. U popodnevnim satima radimo na Banini na atletskoj stazi gdje igrači rade šprintove s profesorom Akrapom, a nakon toga se opet malo radi s loptom, da se ne zaboravi da smo mi ipak košarkaška momčad.

Poznato je da trenera Pipana u Zadru neće biti još neko vrijeme. Mnoge momčadi već su započele s odigravanjem pripremnih utakmica. Zbog čega neke utakmice Zadar nije odigrao pod vodstvom pomoćnika Matulović-Vidaković?

- Trener Pipan nije bio baš za tu opciju, iako je bilo prilika za odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Kazao je da se ne trebamo žuriti. Kad se trener Pipan priključi momčadi, kazao je da ćemo odigrati dovoljan broj oglednih utakmica prije početka prvenstva. Zapravo, nama će i utakmice kroz prvenstvo poslužiti kao pripreme za play-off.

Da li je Zadar blizu potpisa ugovora sa Špraljom?

- Sa Špraljom postoji jedan mali problem, a taj je novčane naravi. Tražimo jednog kvlaitetnog sponzora koji bi mogao pokriti taj ugovor, jer smo pred kraj budžeta za momčad. Mi Šimi uvijek želimo ono najbolje, a to je da pronađe najbolji inozemni angažman i nekakvu 'nemoralnu' ponudu koju mi jednostavno ne možemo pratiti. Ja mu želim da se to realizira. Ukoliko se to ne realizira, mi ćemo pokušati sve da ga dovedemo. S njim ili bez njega roster bi trebao biti kompletan, osim ako trener Pipan ne kaže drukčije - kazao je za kraj sportski direktor KK Zadar, Branko Skroče.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.