EUROCHALLENGE PRESKUP ZADRU I BORIKU
Ništa od EuroChallenge kupa, KK Zadar razmišlja o Balkanskoj ligi
Piše: Radio Zadar / ZadarSport | Objavljeno 10.6.2011 u 4:56.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Niti Zadar niti Borik Puntamika neće nastupiti u ovosezonskom izdanju košarkaškog Eurochallenge cupa, po kvaliteti trećem rangu europske košarke. Razlozi su kod oba kluba kao što se i očekivalo financijske prirode.

Podsjetimo, sportski direktor KK Zadar, Branko Skroče nedavno je javno kazao kako bi za Zadar bilo dobro da nastupi u EuroChallenge kupu. Svidjela se ta ideja i treneru Pinu Grdoviću te dijelu članova Uprave kluba. Prije tri dana upravo je jedan klupski dužnosnik za ZadarSport kazao kako će Zadar dogodine nastupiti u gore navedenom natjecanju. No, kako to obićno viva u Košarkaškom klubu Zadar, stvar se preko noći promijenila te je odlučeno kako bi takav iskorak u Europu bio prevelik trošak za Zadrane.

Po procjenama za sudjelovanjem u ovom natjecanju potrebno je izdvojiti godišnje više od 700 tisuća kuna što je za KK Borik Puntamika, ali i KK Zadar - prevelik zalogaj.

Za razliku od Puntamičana koji će naredne sezone igrati kao i do sada samo u hrvatskoj A-1 ligi predsjednik KK Zadar, Edvin Šimunov istaknuo je mogućnost da Zadar zaigra i u Balkanskoj ligi. Posljednji dan za prijaviti nastup u toj ligi je 24. lipnja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.