PORAZ U KREŠINOJ DVORANI
Doigravanje: Zagreb poveo 1-0
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 17.5.2011 u 23:09.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra poraženi su na domaćem parketu u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja od momčadi Zagreba rezulatom 79-98. Igrači trenera Grdovića utakmicu su otvorili na najgori moguću način.

Nakon nepune tri minute igre Zadrani su gubili 2-13. Dvije minute kasnije, gosti su povećali vodstvo, na pola prve dionice vodili su velikih 19 koševa razlike (5-24). Do kraja četvrtine Zadar je uspio zabiti svega 11 poena, dok su gosti otišli na 33.

U drugoj četvrtini Zadar se na krilima navijača budi, te velikom serijom 21-2 Zadar dolazi na samo 4 koša zaostatka. U drugom poluvremenu Zadar je nastavio s negledljivom igrom. Nerješiva enigma za Zadrane bili su šutertski odlično raspoloženi Joshua Heytvelt (6 od 8 za tri), te Luka Žorić, koji je za 39 minuta provedenih na parketu postigao 29 koševa. Upravo je Heytvelt s dvije vezane trice odveo Zagreb na novih +15 (52-67). Pokušali su Zadrani preko Batura, koji dvaput pogađa za dva, no nakon pola sata igre Zadar je imao 11 koševa manjka.

Do kraja utakmice Zagreb je bez većih poteškoća kontrolirao susret, pa su tako za Zagreb zaigrali i oni najmlađi, Dominik Mavra i Mario Hezonja (pogodio tricu).

KK Zadar: Car 21, Vladović 10, Batur 6, Ahmetbašić 3, Ramljak, Dundović, Marčinković 6, Olivari 2, Ivanov 16, Brown 15, Pelczmann, Vlaić.

KK Zagreb: Mulaomerović 16, Mašić 2, Halilović, Simon 19, Hezonja 3, Babić 4, Mavra, Bubalo, Novačić, Žorić 29, Rančić, Heytvelt 25.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.