A1 LIGA ZA PRVAKA
Šarlija i društvo za kraj pobijedili Alkar
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 16.5.2011 u 16:33.
ZDNews.hr

Marino Šarlija (u bijelo-zelenom dresu) Foto: Arhiva


U posljednjoj ovosezonskoj utakmici Borik je pobijedio Alkar (81:64) i petom pobjedom u Ligi za prvaka osvojio visoko peto mjesto.

Nakon početnih 6:2 Alkara Borik je brzo konsolidirao redove i nošen raspoloženim Marinom Šarlijom (8p, 4sk) došao u prednost koju nije ispuštao do kraja prve četvrtine (19:16). Iako se ni Borik nije mogao pohvaliti šutom iz igre, gostujući je bio katastrofalan (2-13), ali su ih od većeg zaostatka spasila slobodna bacanja koja su izvodili bez greške (11-11).

Značajno bolje Sinjani su zaigrali u drugoj četvrtini, te su nakon izjednačenja i smjena u vodstvu u prvih pet-šest minuta ubačajem probuđenog Ante Delaša stigli do 37:30. Do odlaska na odmor Petani i Škifić smanjuju minus Borika na 37:34.

Igru gostiju u trećoj dionice obilježile su trice (Bilobrk tri) kojima su postigli 12 od svojih 15 poena, dok je na drugoj strani Šarlija nastavio svoju seriju i uz pomoć Škifića i Pešuta donio domaćinu +6 (58:52) uoči ulaska u završnih deset minuta.

Tricom Blajića Sinjani su se u 34. minuti približili na 62:59, da bi u sljedeće četiri minute Plantakova momčad preko Šarlije, Petanija i Škifića odgovorila serijom 13:2 (75:61) i riješila pitanje pobjednika posljednjeg ovosezonskog susreta u Ligi za prvaka.

Uz odličnog Šarliju (25p, 9sk) u pobjedničkoj momčadi istakli su se Škifić (15p) i Petani (13p, 5sk). Josip Blajić je s 15 poena (4sk) bio jedini dvoznamenkasti igrač Alkara.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.