POBJEDA ZA KRAJ
Brown za dvije "lude" minute slomio Žute
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 14.5.2011 u 20:41.
ZDNews.hr


U 14. kolu Lige za prvaka Zadar je na Gripama pobijedio Split rezultatom 85:74 te time osigurao drugo mjesto i prednost domaćeg parketa u polufinalu doigravanja protiv Zadra.

Najveće zasluge za sigurnu gostujuću pobjedu pripadaju tamnoputom Amerikancu Brandonu Brownu. On je imao prste us svih 10 koševa svoje momčadi u seriji kojom je Zadar otišao na dvoznamenkastu prednost koju Žuti više nisu uspjeli dostići.

Split izdržao 28. minuta

S dvije vezane trice (Car i Batur na asist Cara) gosti su se prvi put odvojili u šestoj minuti (16:9), ali je brzo stigao odgovor splitske visoke linije koja, predvođena Josipom Sobinom (8p), ne dopušta protivniku da uoči ulaska u drugu dionicu stekne više od pola koša prednosti (25:24). Rezultatski izjednačeno, ali bez pravog ritma, nastavilo se igrati praktički sve do odlaska na odmor. Dva najefikasnija zadarska igrača u prvih dvadeset minuta - Car (14p) i Brown (13p) - pretkraj prvog poluvremena vode svoju momčad na 47:41.

Preko Babića i Dijana Žuti na početku nastavka rade seriju 6:0 za izjednačenje (47:47), dok na drugoj strani Zadar u prve tri minute uspijeva završiti dva napada (oba nakon ofenzivnog skoka). Momčadi su se poslije toga izmjenjivale u vodstvu, uz dosta grešaka na obje strane, sve do 28. minute kada Brandon Brown za nepune dvije "lude" minute kreira seriju 10:0. Dvije njegove trice, dva obrambena skoka nakon promašaja Splita i dvije asistencije Ivanovu i Marčinkoviću donose Zadru 65:55.

Žuti bez preokreta

Te dvije minute pokazale su se i ključnima za ishod utakmice. Isko se Split u posljednjoj četvrtini uspio približiti na šest poena, bili su ipak daleko od preokreta. U mirnoj završnici Zadar dolazi do svoje 11. pobjede s konačnih 85:74.

Uz najboljeg igrača utakmice - Browna (24p, trice 5-7, 8sk) u pobjedničkoj su se momčadi istakli Car (17p, 6sk, 11as) i Ivanov (14p, 8sk). Sobin s 16 poena (8sk) i Dijan s 14 poena (6sk) prednjačili su u momčadi s Gripa.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.