A1 LIGA ZA PRVAKA
Batur i Marčinković opet jači od Cedevite!
Piše: H.B. | Objavljeno 10.5.2011 u 22:24.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković Foto: Arhiva (ZDS)


Košarkaši Zadra pobijedili su oslabljenu Cedevitu u pretposljednjem kolu Lige za prvaka rezultatom 88-80. Najučinkovitiji u redovima Zadra bili su Pavle Marčinković (24), Brandon Brown (22), Marko Car (17), Ivan Batur (14) i Ive Ivanov 11. Bolji od ostatka danas nemotivirane Cedevite bio je Dontaye Draper sa 23 ubačaja.

Obje momčadi dobro su otvorile utakmicu, s time da je Zadar u nekoliko navrata naivno gubio lopte, no do kraja prve dionice, točnije nakon izjednačujuće trice Drapera (17-17), uspjeli su koševima Ivanova i Cara doći do prednosti od 2 koša.

U drugoj četvrtini, Zadrani su ubcili u brzinu više. Nakon uvodnih koševa Cara te jednog pogođenog slobodnog bacanja Žižića, prvo je Marčinković pogodio tricu, zatim i Car. Koševima Drapera i Baždarića Cedevita se pokušavala vratiti u igru, no neumoljiv je danas bio Marčinković koji zabija dvaput u nepunih 60 sekundi. Prvo je zabio za 35-26, zatim još jednom pogađa tricu za 38-29. Do kraja četvrtine Car i Brown zabili su svaki po tricu, a upravo Car daje posljednji koš u drugoj četvrtini sa zvukom sirene za 47-34.

Treća četvrtina protekla je također u dominaciji Zadra. Do kraja uakmice, za izdvojiti je tek Cedevitino smanjenje rezultata na 72-64, no tada je 'proradio' mladi šuter Zadra, Ivan Batur koji je za kratko vrijeme pogodio tri ključne trice koje su odredile završnicu utakmice.

Do kraja utakmice trener Cedevite Aco Petrović pokušao je s mladim šuterom Butorcem, no sve je ostalo samo na pokušajima. U konačnici, Zadar je zasluženo slavio (88-80).

KK Zadar: Car 17, Vladović, Batur 14, Ahmetbašić, Dundović, Marčinković 24, Olivari, Ivanov 11, Brown 22, Pelczmann, Vlaić, Jurlina.

KK Cedevita: Draper 23, Žižić 3, Krstić, Troha, Rudež 13, Petrović 4, Princ 7, Butorac 7, Baždarić 16, Kovačević 7.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.