LIGA ZA PRVAKA
Zadar lako protiv Zaboka: Olivari sve bolji i bolji
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 30.4.2011 u 23:29.
ZDNews.hr

Šime Olivari Foto: ZDS (arhiva)


Grdović zna s mladima


Mnogi kritičari Pina Grdovića često su u svom neznanju prstom upirali u zadarskog stratega optuživši ga tako da priliku ne daje Ivana Baturu, mladom reprezentativnom šuteru. No, pravu istinu o Ivanu Baturu znaju rijetki. Možda je i bolje ne kopati po nekim stvarima. Ipak, ohrabrujuća je vijest da su posljednji nalazi pokazali kako je s Ivanom sve u redu te će i on jednako kao i ostali igrači participirati u igri Zadra.

Jedno vrijeme se spominjao i Miro Bilan, dok je još bio u klubu, koji stvarno nije dobio priliku kod Grdovića. No Grdović se odmah u startu ogradio rekavši i razlog zašto do kraja sezone neće ozbiljnije računati na Bilana. Kazao je da ima spore noge i da se ne može još uvijek nositi s centrima svoje snage. U stručnu procjenu trenera nećemo ulaziti.

Za kraj, za istaknuti je i jedan više nego pozitivan podatak, a taj je da je Šime Olivari otkako je Grdović preuzeo kormilo Zadra, postao ozbiljni kandidat za nosioca igre Zadra za sljedeću sezonu. Istina, imao je Olivari svojih uspona i padova, no da se radi o igraču u kojega Grdović vjeruje i sam trener Zadra ponovio je u više navrata na pressicama pred zadarskim novinarima.

S obzirom na devastaciju kluba i na sve na što je Grdović ni kriv ni dužan naišao otkako je došao u klub, i više je nego dobro to da je za kratko vrijeme uspio igračima vratiti samopouzdanje, te iz jedne negativne i komorne atmosfere napraviti obrnutu situaciju.

Hrvoje Bajlo
Zadar je u 10. kolu Lige za prvaka bio bolji od Zaboka sa 72:90. Najefikasniji kod pobjednika bili su Marko Car sa 29 poena (5/8 za dva, 3/7 za tri, 10/15 slobodna bacanja) i Brandon Brown koji je dodao 24 i uhvatio 10 skokova. Obojica su na parketu provela svih 40 minuta. Kod Zaboka, Robert Lež ubacio je 15 poena (3/12 za tri), Ivan Perinčić 12, a Sven Smajlagić 11.

Momčad Pina Grdovića ovom pobjedom je bar malo isprala gorak okus nakon uvjerljivog poraza od Cibone u Višnjiku. Domaći košarkaši su bolje otvorili utakmicu te su nakon koša i dodatnog slobodnog bacanja Perinčića vodili 10:4. Ipak, Zadrani brzo sustižu zaostatak te su do kraja četvrtine okrenuli na 22:25. Zabočani se i u drugoj četvrtini hrabro nose sa favoriziranim Zadranima i ne dopuštaju im da stvore osjetniju prednost. Prvo poluvrijeme ubačajem je zaključio Car za +6 (36:42) što je bila i najveća prednost gostiju u tom razdoblju. Zanimljiv podatak je da je Zadar u prve dvije četvrtine ispucao tek tri trice, i to sve tri Marko Car (1/3).

Nakon odmora, Zadrani ubacuju u višu brzinu i serijom 9:0 odlaze na +15. Niz je košem i dodatnim bacanjem prekinuo Perinčić, ali odmah uzvraća Car, a zatim Šime Olivari i Brown te su gosti na 39:57. Bilo je očigledno da će Zabok još pričekati na prvu pobjedu u Ligi za prvaka jer je na drugoj strani kudikamo kvalitetnija momčad. Šest minuta prije kraja Zabok je tricom Antonia Črnjevića došao na 61:73, ali da se domaći navijači ne ponadaju previše pobrinuli su se Car i Brown koji sa novih 10:0 odvajaju goste na sigurnu razliku.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.