A1 LIGA ZA PRVAKA
Zadar razbio Zagreb
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 23.4.2011 u 23:08.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: NLB


Košarkaši Zadra bili su tijekom cijelog susreta bolji u svim segmentima igre te su uvjerljivo svladali Zagreb. Mravima je, doduše, nedostajao Mulaomerović, u drugoj četvrtini se ozljedio i Kasun, no i dalje je to bila znatno skuplja i na papiru bolja momčad od šestorice Grdovićevih junaka.

Zadrova pobjednička šestorka

Tek su šestorica igrača sakupile više od minute na parketu za Zadar, no imao je Grdović sreće da su svi bili raspoloženi. Uz dvoznamenkastu petorku - Car (23p), Marčinković (15), Batur (13), Brown (13), Ivanov (12) minute sa klupe dobio je tek Ahmetbašić, a i on je vrlo dobro odradio svoju dionicu na parketu.

Na Zagrebovu stranu otišao je tek sam početak utakmice u kojem su Simon i Žorić odveli Mrave do 9:11, no ostatak susreta prošao je u potpunoj dominaciji domaćina. Već su do kraja prve četvrtine napravili Zadrani seriju 15:2 i imali vodstvo 24:13.

Agresivni Zadrani

Nisu Zadrani dopustili gostima da se razmašu ni u drugoj dionici susreta. Ubrzo im je posao dodatno olakšala ozljeda Kasuna, a tri trice Heytvelta bili su jedini poeni Zagreba u više od 15 minuta igre pa je prednost domaćina konstantno rasla.

"Otvorili smo susret točno onako kako smo se dogovorili. Sjajno smo reagirali i bili od početka agresivni. Znali smo da Zagrebu ne odgovara takav stil igre i to smo iskoristili na najbolji mogući način. Brown i Ivanov odigrali su na visokom nivou, a Simonu smo dopustili da se razigra, no rezultat nije patio", objasnio je taktiku momčadi Pina Grdovića njen najbolji pojedinac Marko Car.

Na odmor je Zadar tako otišao sa prednošću od 14 poena (45:31) koja je rasla sve do završnice treće četvrtine kada Mravi uspjevaju povezati nekoliko poena te smanjiti na 63:51. Ipak, i ta minimalna nada gostiju otišla je na početku posljednje dionice susreta.

Pred kraj najviših +21

Pogodili su tada Ivanov i Car pa su se Zadrani razgoropadili te odlučili potpuno dotući pokisle Mrave. Krajem susreta stigli su i na najviših 80:59 koje su gosti do kraja uspjeli tek malo ublažiti.

Zadrane je sa 23 poena (šut 6/19) uz tri skoka te po četiri asistencije i ukradene lopte predvodio Car dok je na drugoj strani isti broj poena (šut 10/22) ubacio Kruno Simon

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.