EUROCHALLENGE KUP
Zadar poražen od Lokomotiv Kubana
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 15.2.2011 u 21:06.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: ZDS (Arhiva)


Košarkaši Zadra poraženi su u 4. kolu drugog kruga EuroChallenge kupa od ruskog Lokomitiva rezultatom 71-81. Zadrani nisu mogli računati na Devana Downeya koji nema pravo nastupa u ovom natjecanju. Najbolji u redovima Zadra bio je Car sa 20 koševa, kod pobjednika najbolji je bio Massey sa 22 ubačaja.

Od početka utakmice, Zadar je krenuo angažirano, pa je tako nakon prvih 10 minuta na semaforu svijetlilo 24-23 za sastav Tihe Bujana. Pri rezultatu 30-28 za Zadar, Branimir Longin, bek Zadra izviždan je od strane dijela navijača. Nervoza se s tribina ubrzo prenijela i na parket. Zadrani nisu uspijevali povezati konce, a Miro Bilan je već u 20. minuti imao četvrtu osobnu. U 25. minuti Lokomotiv je imao +13 (44-57), a u posljednju dionicu susreta ušlo se s rezultatom 59-63 za goste. Zadar je izjednačio u 32. minuti, ali je i ostao bez svog prvog centra, radi pete osobne, Miro Bilan morao je na klupu. Preko Browna Zadar stiže do izjednačenja, 71-71.

Umor i grč u nozi Marka Cara jasno je davao znakove treneru Bujanu da mora nešto poduzeti, no zadarski strateg odlučio je ostaviti vidno umornog Cara u igri.

Sve u svemu, Zadar je danas mogao dobiti. Nisu pomogle ni trice Dundovića te bespoštedna borba Marčinkovića i Batura. Što reći na kraju, i slijepac je danas vidio da je Zadru pod hitno potreban novi centar, no nema naznaka da bi igrač takvog tipa uskoro trebao 'sletjeti' u Krešin dom.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.