JOŠ JEDAN PORAZ
Ruska Lokomotiva iz Kubana prebrza za Zadrane
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 18.1.2011 u 19:44.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković Foto: ZDS (arhiva)


Košarkaši Zadra poraženi su u prvoj utakmici skupine L drugog kola EuroChallenge kupa od ruskog Lokomotiv Kubana rezultatom 87-69. Drugi je ovo uzastopni poraz Zadra pod vodstvom trenera Tihe Bujana u nepuna tri dana. Najbolji u redovima pobjednika bili su Messey, Chalmers i Tucker sa po 14 postignutih koševa, dok je poražene Zadrane predvodio Pavle Marčinković sa također 14 ubačaja.

Imao je Marčinković i 7 skokova te dvije asistencije. Chester Mason, novopridošli razigravač, u utakmici je proveo 29 minuta, te je postigao 13 koševa uz vrlo dobrih 6 skokova.

Košarkaši Zadra poveli su uvodnim koševima Marka Cara, da bi gosti preko Shukhovtsova izjednačili, te ubrzo poveli. Nakon zadarskog četvrtog koša, ujedno i prvog Marčinkovićevog, domaći sastav krenuo je angažiranije i otvorenije u napadu. Pri rezultatu 21:8, Chester Mason zabio je za smanjenje Zadra na 11 koševa razlike. Dvije minute prije kraja prve dionice isti igrač zabija dva bacanja, da bi Marko Car nepunu minutu prije kraja utakmice pogodio tricu za 23:15. U posljednjoj sekundi imao je i kapetan Jakov Vladović priliku za postizanje trice, no promašio je, pa se tako na odmor otišlo rezultatom 25-15 za Lokomotiv Kuban.

I u drugom dijelu Zadar je djelovao nemoćno. Loševima Chalmersa, kasnije i tricom te polaganjem Jeretina, domaći odlaze na 34-15. Još jednom u međuvremenu je Zadranima zakucao Massey, pa tako Tiho Bujan, trener Zadra zove time-out. Koševima Bilana, kasnije i Masona, Zadar se donekle vraća u život. Zadar je nastavio po starom, dok su domaći opet povećali vodstvo tricom Surovlseva za 41-21.

Koševima Ivanova, Bilana i Vladovića, kasnije i tricom Browna, Zadar dolazi na 43-31. Povezao je tada sam Marčinković 6 koševa u nizu u nepune dvije minute, no u konačnici, Zadrani se do kraja susreta nisu uspjeli oduprijeti danas puno boljem i kvalitetnijem protivniku, pa je tako Lokomotiv Kuban zasluženo slavio sa visokih 18 koševa razlike.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.